Pavel Hartman
14. září 2008 • 19:15

Sabou rozhodl o výhře Teplic

TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Místo vítězství, výbuch. Ostravští si jeli na Stínadla pro tři body, ale domů si nevezli žádný a ještě si uřízli výkonem ostudu. Reprezentant Svěrkoš navíc měl po zápase potyčku s domácím Rosou.



Stoper René Bolf kráčel po utkání do kabiny a vařilo to v něm jako v papiňáku. „To je ta naše disciplína. Primadony,“ nadával.

Utkání jsme sledovali ONLINE>>>

„Nemůžeme být spokojeni. Samozřejmě, že ne,“ konstatoval poté Karel Večeřa, kouč Baníku. Shrnul tak nejen včerejší prohru, ale i ligový rozjezd svého mužstva. Na jeho počátky byly mistrovské plány, rychle je však vystřídaly rozpaky. Ostravští v šesti kolech už třikrát padli.

V Teplicích si o to statickou a mdlou hrou koledovali tak dlouho, až se po hodině hry „dočkali“. Neubránili totiž přímý kop. Balon se snesl do pravého koutu malého pokutového území. Tam vyskočil nejvýše stoper Klein, míč posunul před bránu a nekrytý Sabou doklepával do prázdné brány.

HLASY TRENÉRŮ
Jiří Plíšek (Teplice): "Už to tak bývá, že takové zápasy rozhoduje jediná standardní situace. Nám se podařilo eliminovat kombinační schopnosti soupeře a pak i rozhodnout."

Karel Večeřa (Ostrava): "Závěr byl vyhecovaný, zbytečné karty, zbytečné fauly."

„Utkání bohužel rozhodla jedna standardní situace,“ povzdechl si Večeřa. „Nám se bohužel nedařila přechodová fáze. Hráli jsem komplikovaně. Místo do toho Střihavka práskl, ještě si to posunoval,“ uvedl jeden z mnoha příkladů složitosti.

Jedinou gólovou příležitost moravského mužstva měl krátce před koncem na kopačce Otepka. Jeho ránu z trestného kopu však parádně vytáhl Belic.

K závěrečnému tlaku hostí vydatně pomohl domácí kapitán Verbíř. V průniku si obhodil Bolfa a když ho předběhl padl na zem. Rozhodčí však faul neodpískal, proti čemuž Verbíř tak vehementně protestoval, až si vysloužil druhou žlutou kartu. Spoluhráč Sabou mu dal hned co proto a ťukáním na hlavu mu ukazoval, co si o jeho extempore myslí, kdyby náhodou neslyšel jeho slova.

„Zbytečné vyloučení, ale nejdřív si to proberu s ním,“ řekl Jiří Plíšek, trenér Teplic.

Byla to jen předzvěst hektického konce. V něm musel nejdříve předčasně do sprchy po druhé žluté kartě ostravský obránce Neuwirth. Po závěrečném hvizdu se zase dostali do potyčky reprezentant Svěrkoš a teplický mladík Rosa. Ten skončil na zemi a tvrdil, že byl inzultován.

„To je výsměch,“ odvětil Svěrkoš a doufal, že mu dají za pravdu televizní záběry.

Celý incident se dlouze „dohrával“ i u rozhodčích při dokončování zápisu o utkání. Tisková konference obou trenérů se kvůli tomu zpozdila o více než půl hodiny. „Nemůžu se k tomu vyjádřit, protože jsem nic neviděl,“ řekl Večeřa. Když mu jeden z novinářů podal svědectví o incidentu z fotografií, uvedl: „Samozřejmě, že to není v pořádku. Ale nevím, co tam je.“

Každopádně bude mít co rozebírat. Baník nastoupil s uzdraveným reprezentantem Svěrkošem. Trio ofenzivních kohoutů na jednom smetišti vyřešil kouč Večera tím, že na lavičku posadil Lukeše. A zbývající dva poslal k oběma lajnám.

Lička zaujal místo pravého krajního záložníka a když došlo na centr z křídla, volil pravou nohu. Otepka se zhostil stejné role nalevo. Výsledek? Vůbec to neklapalo. Měřítko snesl před zraky reprezentačního kouče Rady jen veterán Galásek.

FK Teplice - Baník Ostrava 1:0 (0:0)
Branka: 62. Sabou. Rozhodčí: Královec - Lhoták, Gallo. ŽK: Verbíř, Mareš, Mahmutovič - Neuwirth, Tchuř, Marek, Zeher, Svěrkoš. ČK: 69. Verbíř - 90+2. Neuwirth. Diváci: 4150.
Sestavy:
Teplice: Belic - Vidlička, Matula, Klein, Rosa - Stožický (84. Smejkal), Doležal, Sabou, Verbíř - Mareš, Jun (53. Mahmutovič, 90+4. Jindráček). Trenér: Plíšek.
Ostrava: Vašek - Řezník (83. Lukeš), Bolf, Neuwirth, Tchuř - Otepka, Galásek, Marek, Lička (68. Zeher) - Střihavka, Svěrkoš. Trenér: Večeřa.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud