14. září 2008 • 13:38

Komňacký: V Edenu máme šanci

Autor: ČTK
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Potvrdit tři body z minulého utkání v Ostravě a udržet kontakt s čelem tabulky chtějí fotbalisté pražské Slavie v dohrávce 6. kola první ligy proti Jablonci.



Úřadující šampion však z posledních osmi vzájemných soubojů na domácím hřišti zdolal Severočechy jen jednou a v živé paměti má remízu 2:2 ze závěru uplynulé sezony.Po ní se slávisté mohli radovat z titulu, ale tentokrát by jim bod nestačil.

"Výhra v Ostravě pro nás měla velkou cenu, po prohře v Liberce a remíze v Plzni jsme potřebovali udržet kontakt se špičkou. Teď musíme vítězství na Baníku potvrdit domácí výhrou," řekl kouč Karel Jarolím.

Poraněnou achilovku už doléčil záložník Vladimír Šmicer, který před deseti dny odehrál poločas pohárového utkání v Rakovníku. V pondělí by mohl znovu zasáhnout i do ligové soutěže a svůj návrat by symbolicky oslavil proti stejnému soupeři, proti němuž nastoupil naposledy před zraněním.

Zvláštní bude pondělní souboj pro nejlepšího slávistického střelce Tomáše Necida, jenž na jaře v Jablonci hostoval.

Severočeši na Slavii ještě nikdy nevyhráli, ale většinou si odvezli bod za remízu. "To je spíš náhoda. Na druhou stranu historie dokazuje, že máme jakousi šanci, což může být pro mužstvo drobný motivační prvek, aby nejelo na Slavii předem odsouzeno," řekl ČTK jablonecký kouč František Komňacký.
Pondělní duel prý bude úplně jiný než květnová remíza 2:2. "Slavii stačil bod, takže zbytečně neriskovala. Teď se nás bude snažit dostat pod větší tlak," podotkl zkušený trenér, který zatím se svým mužstvem drží v nové sezoně neporazitelnost.

Poslední dvě utkání ale Jablonci herně příliš nevyšla, v Olomouci byli Severočeši rádi za bod a remízu uhráli také doma s Kladnem. "Bylo by milé, kdybychom neodjížděli s prázdnou, ale musíme vědět o té útočné síle Slavie.

Budu nabádat hráče, aby hráli odvážně, chceme ukázat dobrý fotbal směrem dopředu. Já osobně bych byl docela spokojený s bodem," dodal Komňacký.
Počítat už může s oběma uzdravenými gólmany Špitem a Zichem.

Pondělní utkání začne v 17:15, přímý přenos vysílá ČT2.

Předpokládané sestavy:

Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Šiklič - Janda, Tavares, Belaid, Černý - Necid, Toleski.

Jablonec: Špit - Zábojník, Homola, Huber, Hamouz - Michálek, Pavlík, Eliáš, Žofčák - Klapka - Lafata.

Absence: Dřížďal (zranění), Šenkeřík (nejistý start) - Haurdič, Mešanovič (oba zranění).

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud