Pavel Janega
28. září 2008 • 21:50

Mistr je zpátky v čele

Autor: Pavel Janega
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ligový král minulého ročníku už se opět vyhřívá na výslunní. Fotbalisté Slavie se díky výhře nad Olomoucí vyhoupli do čela tabulky před Spartu, kde zůstanou minimálně do pondělí.



Slávisté vedou českou nejvyšší soutěž o dva body před svým největším rivalem z Letné. Zda v čele zůstanou, napoví pondělní dohrávka pražské Sparty, kterou čeká horký duel na půdě Liberce.

Souhrn 8. kola najdete zde ›››

Do té doby si můžou první příčky a vysoké výhry nad Olomoucí náležitě užívat. Pohodlným vítězstvím dali v Edenu jasně najevo, že jsou zpátky ve hře o titul.

Hlasy trenérů po utkání
Karel Jarolím (Slavia):
"Jsem spokojený, že se nám daří hrát to, co chceme. Tedy rychlý a kombinační fotbal. Doufám, že dnešní výhra na nás bude mít před pohárem pozitivní vliv a dokážeme se v Rumunsku vyrovnat se všemi nástrahami, protože víme, že to nebude jenom o sportovním úseku."

Zdeněk Psotka (Olomouc):

"Jeli jsme sem s tím, že musíme být stodvacetiprocentní v defenzivě, především ve středním pásmu, kde mají domácí vynikající hráče, schopné přejít jeden za jednoho. Bohužel se nám nedařilo hrát dost agresivně, prohrávali jsme jednoduše souboje a Slavia nám dala z první velké šance gól."
Trenéra Karla Jarolíma ovšem nemusí těšit pouze fakt, že se jeho svěřenci vrátili do čela, ale také gól italského útočníka Gianlucy Litteriho. Ten se neočekávaně objevil v základní sestavě na úkor zraněného Gočeho Toleského a hlasitě si řekl o místo i pro další zápasy.

Litteri, který ve Slavii hostuje z Interu Milán, podal vskutku vydařený výkon. První branku vsítil těsně před přestávkou, ale sudí mu ji kvůli ofsajdu neuznal. Napodruhé byl úspěšnější, kdy hlavičkou usměrnil Krajčíkův centr do branky Sigmy.

Černý: Teč nehraje roli, jsem rád za gól >>>

V tu chvíli už na světelné tabuli svítilo skóre 3:0, což dokazovalo, že slávisté jednoznačně a pohodlně svého soupeře přejeli. Od krutějšího skóre musel Sigmu několikrát zachránit gólman Drobisz, který si na své konto připsal nespočet vynikajících zákroků.

Obránci před ním ale hořeli. A svému brankáři práci vůbec neusnadnili. Zejména pak Hudec, který se nešikovnou tečí podílel na brance Černého.

Přitom střelec Černý v první půli na hřišti chyběl. Na levé straně zářil Dušan Švento a dokonce skvělým pasem připravil gól pro Necida. Pro něj pak nebyl problém z mírného úhlu vypálit na zadní tyč.

Šventova levá strana hodně žila. Bylo vidět, že slovenskému záložníkovi se zleva hraje mnohem lépe než v útoku. Přesto se kouč Jarolím rozhodl o poločase Šventa stáhnout. Nasazením Černého ovšem – jak vidno – nepochybil.

Taktické manévry a přesouvání fotbalistů z jedné pozice na druhou však byly v neděli večer každému slávistovi naprosto ukradené. Ti oslavovali pouze jednu věc – návrat na první místo!

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud