7. října 2008 • 14:48

Vacek: Hodně krutý týden

Autor: bub
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nad sebou měl hlídkující vrtulník, po levé ruce protestující fanoušky a za zády slavící kabinu Slavie. I proto bylo před stadionem špatně slyšet.



A sparťanský záložník Kamil Vacek navíc mluvil šeptem, což po prohře odpovídalo jeho hodně mizerné náladě...

„Poslední týden byl pro nás hodně krutý, něco takového jsem ještě nezažil,“ sklesle poznamenal bezprostředně po třetím neúspěchu v řadě.

Na začátku byla ligová prohra 0:3 v Liberci, pak domácí remíza 3:3 s Dinamem Záhřeb znamenající vyřazení z Poháru UEFA a nakonec porážka 1:4 se Slavií.
„Ty zápasy byly důležité a my jsme je prostě nezvládli,“ řekl na rovinu.

Právě on včera po gólu Slavie na 0:2 rychle snížil. „Myslel jsem si, že by nás to mohlo nakopnout, ale bohužel,“ krčil rameny. „Byla hrozná škoda, že potom Karol Kisel neproměnil svoji šanci, protože kdyby to bylo 2:2, tak by se ten zápas podle mě vyvíjel úplně jinak.

Byl to klíčový moment.“ Vacek litoval i ztráty podpory vlastních fanoušků. „Škoda že se na konci toho prvního poločasu nechytili a nepodpořili nás víc,“ podotkl.
„Jinak si myslím, že ten zápas nebyl o fotbalovosti. Dělali jsme individuální chyby. Nepokryly jsme je a oni to potrestali,“ měl jasno.

Nepomohla ani poločasová pauza. „O přestávce trenér Lavička hodně zvýšil hlas. Snažil se nás i povzbudit. Říkal, abychom pokračovali v tom, co jsme předváděli tu poslední patnáctiminutovku první půle. Ale ve druhém poločase jsme zase hráli bez pohybu.Něco mi tam chybělo. Je vidět, že to teď není ono.“

Na dotaz, jestli současnou krizi Sparty ustojí kouč Vítězslav Lavička, odpověděl: „To je otázka pro vedení. Já si myslím, že pan Lavička je výborný trenér a že pro úspěch v derby udělal maximum,“ naznačil záložník, že by o setrvaní dosavadního trenéra stál.

Nasazení spoluhráčů radši nehodnotil. Jen podotkl: „Nemůžu mluvit za ostatní, já osobně jsem do toho dal všechno.“

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud