21. ledna 2009 • 14:57

Zůstane Drsek na Kladně?

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

V létě byl jednou nohou v pražské Spartě, ale z angažmá na Letné sešlo. Uplynulo půl roku a zkušený stoper Pavel Drsek se chystá na jarní záchranářskou misi v Kladně.



Středočeši teď jenom doufají, že jim vítanou posilu do konce ledna neodláká atraktivní nabídka ze zahraničí. Pokud nepřijde, je zkušený zadák, ošlehaný souboji z téměř desetiletého působení v první a druhé německé lize, připravený Středočechům pomáhat.

Ovšem jeho svazek s Kladnem ještě definitivně zpečetěný není. "Dohodli jsme se s kladenským vedením, že se tady můžu do konce ledna připravovat a na konci ledna, kdy vyprší přestupní termín do zahraničí, se uvidí.

Pokud opravdu zajímavá nabídka nepřijde, tak na Kladně zůstanu," řekl dnes Drsek v rozhovoru pro ČTK a server sport.cz.Zrovna měl za sebou zápas na zimním turnaji Tipsport liga, v němž se s Kladnem mohl radovat z postupu do semifinále soutěže přes Plzeň.

Drsek by se kladenským trenérům na jaře velmi hodil, zkušeností z působení v Duisburgu a Bochumi má exblšanský zadák na rozdávání. A navíc by zacelil mezeru po Lukáši Killarovi, bývalém šéfovi kladenské obrany, který před několika dny zamířil do polského Bytomu.

"Pavlovi se u nás líbí a doufáme, že u nás i na jaře zůstane," přál si kouč Martin Hřídel.Drsek by na Kladně také chtěl zapomenout na zklamání z podzimního působení v Panioniosu Atény, kam zamířil v létě poté, co se nedohodl se Spartou.

Ale v Řecku Drsek trpěl: nastoupil k jedinému zápasu. "Proto bych šel na Kladno i proto, abych začal pravidelně hrát," podotkl Drsek. Navíc ani rodina, zvyklá na poklidný život z Německa, v řecké metropoli nezažívala šťastné okamžiky.

"Nebylo to celkově dobré angažmá. Z herní, ani rodinné stránky. Já tam vlastně nehrál, pro syna jsme třeba ani nesehnali školku. Proto jsme se rozhodli na ukončení smlouvy.

Do Řecka bych už nechtěl. A pokud bych se měl rozhodovat v budoucnu o nabídce, tak by musela být vyhovující i pro rodinu," řekl Drsek.V Panioniosu se neadaptoval tak jako třeba současný brankář Herthy Berlín Jaroslav Drobný.

Ten v Řecku zakotvil, našel si tam ženu, s níž má i syna. "S Jardou jsme velmi dobří kamarádi, ale povahy jsme úplně jiné. Proto jsme to každý brali jinak. Pokud bych si mohl vybírat, tak bych teď upřednostňoval nabídku z nějaké německy mluvící země. Ale když nebudu mít opravdu nic pořádného, tak zůstanu na Kladně," uvedl Drsek.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud