17. května 2009 • 17:44

Jsme blbci, litoval po remíze Kúdela

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejkrásnější chvíle v mladoboleslavském dresu zažíval obránce Mladé Boleslavi Ondřej Kúdela poté, co dnes ve třetí minutě nastaveného času s Plzní vstřelil kuriózní vedoucí gól, když si jeho střelu za brankovou čáru srazil brankář Ticháček.



O to větší zklamání pro Kúdelu bylo, když Plzeň ve vyhecovaném závěru ještě stačila těsně před závěrečným hvizdem vyrovnat. Naopak plzeňský kapitán Pavel Horváth chválil tým Viktorie za to, že se boleslavským vedením zlomit nenechal.

Boleslav doma opět nevyhrála >>>

Mladoboleslavští však sami sebe po zápase proklínali. Byť byli celý zápas horší a hosté dokonce třikrát nastřelili brankovou konstrukci, důležité vítězství v boji o evropské poháry si už prý neměli nechat ujít. "Jsme blbci. Když už se dostaneme do vedení, tak to na konci musíme nějak odkopat. Ale táhne se to s námi celé jaro, doma dál rozdáváme body," připomněl Kúdela tristní jarní bilanci a jediné vítězství v sedmi domácích zápasech.
"Přitom dnes jsem už po tom mém gólu věřil, že to nějak uhrajeme. Místo toho si zase necháme zápas zremizovat," posteskl si Kúdela, který tak ani neměl radost ze své premiérové branky v mladoboleslavském dresu.

Ta byla navíc hodně kuriózní - jeho centr od brankové čáry nezkrotil plzeňský gólman Ticháček a míč podle názoru rozhodčích přešel až za brankovou čáru. "Určitě to gól byl, viděl jsem, že se míč dotkl síťky za břevnem. Přitom brankář celý zápas chytal výborně. Nevím, co tam při mém centru dělal," divil se Kúdela.

Plzeňský lídr Horváth prý ani po trefě Kúdely ze třetí minuty nastavení neztrácel víru v minimálně remízový konec. "Hnal jsem naše obránce na hrot a fotbal se hraje do doby, než sudí pískne konec. Dneska byl konec pořádně divoký, ale v tom je fotbal zase krásný. Byli jsme celý zápas lepší, mohli prohrát a nakonec máme aspoň ten bod," uvedl Horváth.

Ten byl znovu jednou z ústředních postav zápasu. Hned v 15. minutě protestoval u sudího Adama tak vehementně, že arbitr po konzultaci s asistentem odvolal penaltu. "Snažil jsem se mu jen vnutit, že Rolko hrál nejprve ve vápně rukou. Přiznal to sám Adrian (Rolko), viděli to i všichni lidi na stadionu s asistentem," popisoval Horváth, jaké argumenty při svém protestu proti nařízení pokutového kopu použil.

Dvakrát nastřelil Horváth i brankovou konstrukci. Nejprve mířil hlavou do tyče, po změně stran pak z trestného kopu napálil břevno. "Každý den není posvícení. Kdybych dával dva góly za zápas, jsem králem střelců," žertoval Horváth. Zatrnulo mu prý ve chvíli, když Plzeň srazil zvláštní Kúdelův gól. "Nevím, jestli to byl gól, ze hřiště to nebylo možné posoudit. V těchto případech by bylo potřeba, aby to objektivně ukázalo video jako to mají v hokeji," přemítal Horváth.

Kúdela nakonec připustil, že by dnešní vítězství Boleslavi nebylo zasloužené. "Nebyli jsme určitě lepší, Plzeň si tady dnes prohrát nezasloužila, bylo by to pro ní kruté," řekl Kúdela.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud