3. srpna 2009 • 19:19

V pětigólové přestřelce triumfoval Jablonec

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE – Fotbalisté Jablonce přestříleli v nejpohlednějším utkání nové prvoligové sezony Slovácko 3:2 a ve druhém kole si připsali úvodní tři body.



Nováček na severu Čech brzy vedl, v druhé půli dokázal srovnat na 2:2, ale čtvrthodiny před koncem inkasoval rozhodující gól po hlavičce Pavla Drska. Domácí stoper se podílel na všech brankách svého týmu.

V Jablonci se diváci od začátku nenudili. Oba týmy rychle zapomněly na obranu a předváděly mimořádně atraktivní fotbal s mnoha pohlednými momenty.

Samotný úvod překvapivě patřil Slovácku, které nepřijelo na sever Čech betonovat, ale naopak využívalo každé možnosti ztéci domácí branku.


Hosté svoji aktivitu brzy vyjádřili i brankově. V sedmé minutě sice ještě pálil Chmelíček vedle, ale o tři minuty později narazil Švancarovi, který se sám před Špitem neukvapil, krásně ho přehodil a doklepl balon do prázdné branky.

Odpověď překazil Haurdičovi pozorný Filipko, přesto domácí záhy srovnali. Drska přišlápl po čtvrthodině hry ve vápně hostující Valenta a nařízenou penaltu se štěstím proměnil Pavlík.

Jablonecký lídr byl při chuti, v 18. minutě nasměroval povedenou ránu z přímého kopu přesně k tyči, ale vítězem vzájemného duelu se tentokrát stal Filipko. Hostující gólman pak ustál i Lafatovu šanci po vysunutí neúnavného Pavlíka.

Po dvacetiminutovém jabloneckém náporu ke konci poločasu znovu zahrozilo Slovácko. Ve 40. minutě Randa přibližně z 25 metrů nádherně napálil odražený míč po rohovém kopu a jen skvělý Špitův zákrok uchránil Severočechy od druhé pohromy.

Z protiakce udeřili domácí: Lafata svým důrazem předstihl nedůrazně vyběhnutého Filipka, volný balon vrátil do ohně Drsek a Vošahlík doklepl do odkryté branky.

Jablonecké vedoucí gól povzbudil. Baumit získal po změně stran převahu, kterou mohl korunovat třetí trefou nejprve Pavlík a v 55. minutě také Kovařík, jenž zakončil vzorovou kombinační akci jen do Filipka. Jen co se hra přesunula na opačnou polovinu, bylo nečekaně vyrovnáno. Své fotbalové myšlení opět prokázal Švancara, který bekhendovým přistrčením vysunul Chmelíčka a Špit podruhé inkasoval.

Jablonec se okamžitě pokusil opět strhnout osud utkání na svoji stranu, ale Lafata hlavičkoval nepřesně. Nezvykle útočný ligový duel nakonec rozhodl čtvrt hodiny před koncem domácí Drsek, jenž hlavičkou zužitkoval pěkně rozehraný rohový kop.

Sympaticky hrající Slovácko však v sobě v závěru ještě vykřesalo poslední zbytky sil a dvakrát málem vyrovnalo. V 82. minutě se nejprve marně dožadoval penalty za stažení střídající Perůtka a vzápětí byl ještě blíže gólu Švancara. Jeden z nejlepších hráčů utkání obešel brankáře Špita, ale Jablonci zachránil tři body obětavým skluzem Pavlík. Slovácko stejně jako doma s Plzní prohrálo znovu 2:3.

FK Baumit Jablonec - 1. FC Slovácko 3:2 (2:1)
Branky: 15. Pavlík z pen., 41. Vošahlík, 75. Drsek - 10. Švancara, 55. Chmelíček.
Rozhodčí:
Paták - Novák, Gallo.
ŽK:
Švancara, Cleber.
Diváci:
3380.
Jablonec: Špit - Zábojník, Huber, Drsek, Jablonský (90. Eliáš) - Haurdič, Pavlík, Loučka, Kovařík (63. Michálek) - Lafata, Vošahlík (75. Vukovič). Trenér: Komňacký.
Slovácko: Filipko - Randa, Formánek, Šimáček, Urbánek - Fujerik, V. Valenta (63. Perůtka), Abrahám, Cleber - Švancara, Chmelíček (73. Ondřejka). Trenér: Mazura.

Petr Švancara, magický šutér Slovácka
Petr Švancara, magický šutér Slovácka

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud