9. srpna 2009 • 20:50

Šenkeřík rozstřílel Bohemians!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE – Fotbalisté mistrovské Slavie Praha vyhráli na podzim první soutěžní utkání. V zápase 3. kola první ligy zdolali v Edenu Bohemians Praha 3:1, když střelecky se blýskl autor hattricku Zdeněk Šenkeřík.



Hosté navíc dohrávali o deseti, když v závěru Turtenwald viděl červenou kartu za hrubý faul na Krajčíka.

Domácí kouč Karel Jarolím opět změnil základní sestavu a udělal v ní hned čtyři změny. Na trávník poslal obránce Krajčíka, záložníky Belaida s Volešákem a útočníka Šenkeříka, naopak místo nezbylo pro Marka Jarolíma, Jandu, Čelůstku a zraněného Hlouška.

Online přenos »

Domácí jedenáctce vyšel podle představ vstup do utkání. Hned z úvodní akce otevřeli skóre. Po průniku Vlčka odvrátil míč jeden z obránců střížkovských Bohemians, ale k míči se dostal Šenkeřík a sám před brankářem Pižanowským neměl problém dopravit míč do sítě.

Na druhé straně brankář Hanuš vyrazil až mimo pokutové území, ale při odkopu trefil dotírajícího Očovana. Naštěstí pro Slavii nemířil míč do branky a obránci situaci vyřešili. Zvýšit mohli domácí ve 21. minutě. Jaroslava Černého srazil Mach a sám postižený si postavil míč na značku pokutového kopu, ale penaltu kopl ledabyle doprostřed branky a Pižanowski jeho střelu vyrazil.

Brankář Slavie Martin Vaniak opět pouze jen na lavičce
Brankář Slavie Martin Vaniak opět pouze jen na lavičce


O šest minut později již Slavia druhou branku přidala. Do volného prostoru si naběhl obránce Krajčík a posadil míč přesně na hlavičku Šenkeříka, který nedal Pižanowském šanci ani reagovat. Slavia měla jasně souboj pod kontrolou. Hráči Bohemians nedokázali udržet míč ve středu hřiště, natož aby vážněji ohrozili domácího brankáře Hanuše.

Pět minut po přestávce chytře technicky zakončoval Belaid, ale jeho oblouček dokázal brankář Pižanowski vytáhnout alespoň na břevno. Stačilo ale jedno zaváhání domácích a Bohemians souboj zdramatizovali. Po centru střídajícího Dobeše se k hlavičce dostal Očovan a z několika kroků snížil.

Souhrn 3. kola Gambrinus ligy »

Domácí byli chvíli zaskočeni, ale rychle se probrali. Po chybě hostů ve středu hřiště se prodral přes tři obránce Belaid, naznačil střelu, ale poté přihrál Šenkeříkovi, jenž zakončoval do zcela prázdné branky a hattrickem se odvděčil kouči Jarolímovi za to, že jej poprvé na podzim poslal na trávník od začátku zápasu.

Slavia Praha - Bohemians Praha 3:1 (2:0)
Branky: 3., 27. a 73. Šenkeřík - 63. Očovan. Rozhodčí: Kocourek - Čecháček, Lakomý. ČK: 86. Turtenwald (Bohemians). ŽK: Vlček, Šenkeřík, Volešák, Krajčík, Naumov - Turtenwald, Lencevič, Dittrich. Diváci: 9485.
Slavia: Hanuš - Krajčík, Suchý, Vomáčka, Hubáček - Belaid, Volešák, Ragued, J. Černý (65. Vasiljevič) - Vlček (80. Janda), Šenkeřík (86. Naumov). Trenér: K. Jarolím.

Bohemians: Pižanowski - Macháček, Obermajer, Turtenwald, Mach (46. Demeter) - Dittrich, Lencevič, Fenyk (59. Dobeš), Heidenreich (61. Podaný) - Wakui, Očovan. Trenér: Žák.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud