27. září 2009 • 18:56

Příbram připevnila Budějovice ke dnu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Příbrami proti Českým Budějovicím potvrdili skutečnost, že s tímto soupeřem doma neprohrávají. Nestalo se tak ani po šesti letech, domácí vyhráli 3:1. Jihočeši tak prohráli šestý z posledních sedmi duelů a zůstávají na samém dně tabulky.



Domácí poslal do vedení premiérovou brankou v nejvyšší soutěže Jakub Štochl, druhý gól přidal Dort. Pak sice snížil Ondrášek, ale v nastavení upravil na konečných 3:1 do prázdné branky Rodrigues. Příbram udržela domácí neporazitelnost.

Zatímco českobudějovický kouč Pavel Tobiáš míchá se sestavou hlavně kvůli herní krizi, domácího trenéra Karola Marka k tomu dnes donutily absence mnoha důležitých hráčů. Příbrami chyběli potrestaní Klesa se Šmejkalem, mladík Fantiš a také kapitán Huňa, který si odnesl zranění ze středečního pohárového utkání.

Utkání jsme sledovali ONLINE >>>

Na trávníku bylo od prvních minut patrné, že oba týmy nastoupily v nezvyklém složení. Prim hrály nepřesnosti, a tak diváci sledovali v první půli jen velmi podprůměrný fotbal s minimem šancí. V sedmé minutě se tlačili do zakončení Pilík a Rodrigues, ale hostující obrana jejich střelecké pokusy stačila zablokovat.

Jihočeši poprvé zahrozili po dvaceti minutách. Doležalův rohový kop doplachtil až na zadní tyč, kde v poslední chvíli zakročil před volným Žižkou jeden z domácích stoperů. Pak pálil nad jediný českobudějovický útočník v základní sestavě Ondrášek.

V závěru poločasu přece jen přibylo nebezpečných situací. V 39. minutě utekl po pravé straně aktivní Rodrigues, pěkně nacentroval, ale hlavičkující Cafú těsně přestřelil. Za tři minuty mohli udeřit hosté, když pomezní sudí pustil na hranici ofsajdu do samostatného úniku Ondráška. Českobudějovický mladík se ovšem trochu vytlačil do úhlu a nakonec vypálil hodně vedle.

Souhrn kola >>>

Dynamo to přišlo hodně draho. Prakticky z protiútoku se protáhl po levé straně Pilík, posunul do vápna na nabíhajícího stopera Jakuba Štochla, který z netradiční pozice prostřelil Kučeru. Dvaadvacetiletý zadák oslavil první ligovou trefu.

Hosté v pauze dvakrát střídali, kouč Tobiáš stáhl kapitána Horejše a nevýrazného Mezlíka. Čerstvý Meszároš se hned hnal na Krbečka, ovšem v tísni mířil vedle. To domácí byli v zakončení mnohem přesnější. V 56. minutě Rodrigues chytře pustil Nohýnkovu přihrávku až k Dortovi a příbramský záložník zamířil přesně do horního rohu Kučerovy branky.

Jihočeši mohli snížit v 67. minutě, kdyby Benát lépe trefil Doležalův centr. Dynamu nezbývalo nic jiného, než otevřít hru. Domácí se navíc až příliš zatáhli a chvíli před koncem je za to stihl trest. V první šanci ještě Ondrášek napálil břevno, ale pět minut před koncem už uspěl s dorážkou po Krbečkově zákroku proti Meszárošově pokusu.

Na vyrovnání však Jihočechům na potemnělém stadionu pod Litavkou, kde v závěru vypadl proud, nezbyl čas. Naopak Kučerův výlet do vápna potrestal ve čtvrté minutě nastavení gólem do prázdné branky Rodrigues.

1. FK Příbram - Dynamo České Budějovice 3:1 (1:0)
Branky: 44. J. Štochl, 56. Dort, 90.+4 Rodrigues - 85. Ondrášek. Rozhodčí: Makovička - Lhoták, Štěrba. ŽK: Dort - Meszároš, Hudson. Diváci: 2500.
Příbram: Krbeček - Nohýnek, Müller, J. Štochl, Pleško - Pilík (88. Videgla), Tarczal, Hušbauer, Cafú (46. M. Štochl) - Dort (74. Schneider) - Rodrigues. Trenér: Marko.
Č. Budějovice: Kučera - Riegel, Horejš (46. Jarabica), Žižka, Leština - Mezlík (46. Meszároš), Doležal, Černák (81. Hudson), Benát, Krob - Ondrášek. Trenér: Tobiáš.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud