17. října 2009 • 17:53

Teplice stále neporaženy a jdou do čela

Autor: Václav Hanzlík
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Teplic vyhráli v Příbrami 3:0 a minimálně do pondělí se usadili v čele ligové tabulky. Sesadit je může jen Jablonec. Domácí naopak poprvé v letošní sezoně prohráli na domácím trávníku.



Fotbal na Facebooku

„Teplice předvedli obrovskou herní kvalitu. Už se nedivím, že jsou tak vysoko. Pokud budou takhle pokračovat, jsou pro mě jeden z aspirantů na titul,“ vyseknul hostům po utkání poklonu domácí trenér Karol Marko. „Vidlička, Vachoušek, Verbíř, Mahmutovič, to je opravdu velká kvalita. V kontextu naší ligy takhle hrají opravdu velká mužstva,“ dodal k soupeři.

Teplice opět potvrdily podzimní formu! V letošní sezoně ještě nepoznali hořkost porážky a oprávněně budou minimálně do pondělního večera v čele Gambrinus ligy.

„Pěkně se to poslouchá, ale já neustále opakuji, že není důvod k euforii. Vážíme si toho, je to pro nás odměna za naší dosavadní práci, ale není důvod přemýšlet jinak,“ zůstal při zemi trenér Jiří Plíšek.

SLEDOVALI JSME ONLINE >>>

Jeho svěřenci se v Příbrami dostali do vedení hned v prvním poločase, když se poprvé v utkání trefil útočník Mareš. Jinak úvodní dějství příliš nebavilo. „Pískej,“ přáli si prokřehlí diváci na tribunách již ve 43. minutě a hleděli k sudímu Adamovi.

Pořádný fotbal se začal hrát až ve druhém poločase. Ale radovala se hlavně asi třicetičlenná skupinka fanoušků ze sektoru hostí. Tepličtí fotbalisté prokázali, že mají suverénně nejlepší druhé poločasy z celé soutěže. „Ale domácí jsou v této statistice hned za námi, na tento faktor jsem hráče upozorňoval,“ poznamenal Plíšek.

Mareš: Ve stříbrných kopačkách mi to střílí

Leč na trávníku potvrdili statistická čísla jenom Tepličtí. V 60. minutě líznul ostrý Verbířův centr hlavou do branky podruhé v zápase Mareš, třetí gól přidal přesnou trefou k tyči velmi aktivní Verbíř. „Předvedl opravdu mistrovský kousek,“ vyseknul střelci pochvalu Marko.

Další velké šance Teplic pochytal brankář Krbeček. „Nezvládli jsme druhý poločas. Zachytal jsem si opravdu hodně, ale co je to platné,“ smutnil po zápase. Největší příležitost domácích přišla ještě za dvoubrankového rozdílu, ale Rodrigues dorážku ze slibné pozice nezvládnul a vysoko přestřelil.

I proto si tři body odvezli hosté na sever Čech, kteří do Příbrami jezdí vcelku rádi. Potřetí za sebou tady vyhráli stejným rozdílem.

1. FK Příbram - FK Teplice 0:3 (0:1)

Branky:
34. a 60. Mareš, 83. Verbíř.
Rozhodčí: Adam - Chytil, Slavík.
ŽK: Videgla - Klein, Vachoušek.
Diváci: 2300.

Příbram: Krbeček - Šmejkal, Müller, J. Štochl, Pleško - Klesa, Tarczal, Hušbauer (77. Videgla), Huňa - Dort (57. Nohýnek), Rodrigues (73. Pilík). Trenér: Marko.
Teplice: Grigar - Vidlička, Lukáš, Smejkal, Matula - Verbíř, Ljevakovič (81. Stožický), Klein, Vachoušek - Mahmutovič (89. Kalivoda), Mareš (75. Vondrášek). Trenér: Plíšek.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud