Richard Šíma
17. října 2009 • 20:06

Ostrava přehrála Liberec herně i na góly

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Baník je znovu třetí. Díky Mičolově brance porazil Liberec 1:0 a v tabulce přeskočil Spartu. Trenér Miroslav Koubek po utkání prohlásil, že právě tohoto vítězství si ze všech, jichž Baník na podzim dosáhl, cení nejvíce.



Fotbal na Facebooku

Rozhodující akce se zrodila v 55. minutě. Už už se zdálo, že se míč po přeletu libereckou šestnáctkou zvolna dokutálí za brankovou čáru. Za poněkud laxního dozoru libereckého obránce Lišky.

Zničehonic se ale odkudsi z neznáma přiřítil k balonu ostravský kapitán Lukeš, dostihl míč ještě na hřišti a okamžitě jej poslal před branku. Na to už obrana soupeře nebyla připravena, a tak nestihla pokrýt Mičolu, který z blízka branku neminul.

Koubek: Klíčem bylo pochytání libereckých rychlíků

„Ten gól jsme si skutečně dali spíš sami, než že by byl dílem geniality hráčů Baníku Ostrava,“ poznamenal tradičně vyrovnaným hlasem Ladislav Škorpil, liberecký trenér. Po utkání ještě dlouho zůstal sedět u jednoho stolu se svým ostravským protějškem Miroslavem Koubkem a cosi si s ním vyprávěl. „Kolik ti ještě zbývá do důchodu?“ otázal se Škorpil Koubka na úvod jejich společného rozhovoru.

Ani to nevypadalo, že by si oba zralí pánové vyprávěli o právě skončeném utkání. Z povzdálí se skoro zdálo, že si povídají o starých časech a vzpomínají na dobu, kdy bývali mladší. Jakoby zrovna neměli za sebou vypjatý zápas. V něm se Liberci vyvedla jen úvodní čtvrthodina. „Jenže pak poprvé vážně zaútočil Baník. A vlastně nás varoval a upozornil na to, jak se bude odvíjet zbytek tohoto utkání,“ konstatoval Škorpil.

SLEDOVALI JSME ONLINE >>>

Mičolova šance, o níž liberecký trenér mluvil, totiž postavila Baník na nohy. Mladý ostravský útočník s ní naložil špatně. Díky Zeherově kolmici se valil sám na Hauzra, ale místo aby se pokusil něco na něj vymyslet, zbrkle vystřelil. „Ještě že jsem dal ve druhém poločase ten gól, protože to už by mě lidi asi zastřelili,“ poznamenal Tomáš Mičola, jenž začíná být na Bazalech spalováním šancí proslavený.

Od té chvíle začal být Baník lepší a nepustil Liberec do jediné šance. Nejspíš by se do jedné veliké šance dostal ve 28. minutě Kerič, kdyby ho pomezní Pospíšil nezastavil odmávnutím ofsajdu. Který s největší pravděpodobností nebyl. Pak už ovšem Liberec ostravskou branku neohrozil.

„Tohle vítězství považuju za nejcennější z celého podzimu,“ pochvaloval si Koubek. „Hlavně proto, že jsme soupeře perfektně pohlídali a do ničeho nepustili, což byl základ naší výhry,“ dodal trenér.

Baník Ostrava - Slovan Liberec 1:0 (0:0)

Branka: 55. Mičola.
Rozhodčí: Jílek - Večeřa, Pospíšil.
ŽK: Neves - Gecov.
Diváci: 3200.

Ostrava: Baránek - Řezník, Neuwirth, Neves, Tchuř - Lukeš, Marek, Lička - Zeher (70. Kraut), Strnad (56. Varadi), Mičola (86. Wojnar). Trenér: Koubek.
Liberec: Hauzr - Gebre Selassie, Polák, Dejmek, Liška - Dočkal (63. Nezmar), Holeňák (81. Frejlach), Gecov, Papoušek (75. Bosančič) - Kerič, Blažek. Trenér: Škorpil.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud