17. října 2009 • 19:29

Mareš: Ve stříbrných kopačkách mi to střílí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Největší podíl na výhře fotbalistů Teplic 3:0 v Příbrami měl dvaadvacetiletý záložník Jakub Mareš. V prvním poločase otevřel skóre a ve druhém přidal druhou branku. V lize se ve svém 76. zápase trefil dvakrát v jednom utkání poprvé a svou bilanci zaokrouhlil na deset branek.



Fotbal na Facebooku

"Vyhráli jsme 3:0, ale první poločas nebyl ideální. Druhý již byl fantastický, máme tři body a to je důležité," řekl Mareš novinářům poté, co přišel po zápase z kabiny, odkud zněl oslavný vítězný chorál "Vysoký jalovec". "To je tradiční rituál. Vždy počkáme, až přijde kustod Eda Poustka a ten to vždy rozjede," vysvětlil Mareš, který nastoupil v nových stříbrných kopačkách.

Teplice stále neporaženy a jdou do čela

"Vyzkoušel jsem je jednou na tréninku a seděly mi. Kluci v kabině sice říkali, že jsou strašné, ale padá to tam. Když se to povede i v Boleslavi v příštím kole, tak si koupím zlaté," řekl Mareš.

Při první brance těžil z toho, že Aidin Mahmutovič vyhrál hlavičkový souboj. "Já si míč zpravoval, ale odskočil mi. Ještě jsem si jej špičkou přizvedl a vystřelil, s trochou štěstí to tam spadlo," popsal. Za druhou trefu děkoval Pavlu Verbířovi. "Když jsem viděl, že má míč, tak jsem šel na první tyč a stačilo to jen líznout," řekl Mareš, jehož napadaly i myšlenky na hattrick.

SLEDOVALI JSME ONLINE >>>

"Týden jsem byl ale nemocný a kvůli chřipce jsem nehrál ani pohár v Hradci Králové. V závěru jsem již cítil, že nohy tak neběhají, proto jsme se rozhodli, že mě trenér vystřídá," uvedl. Teplice se dostaly do čela tabulky, ale Mareš vedení nepřeceňuje. "Až to bude po třicátém kole, tak si to budeme užívat," naznačil, že Severočeši již začínají myslet na nejvyšší mety.

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud