8. listopadu 2009 • 18:59

Bohemians Praha pomohl ze dna kiks

Autor: Robert Neumann
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Střížkovští Bohemians už nejsou poslední, díky výhře 2:1 nad Brnem přenechali Černého Petra Českým Budějovicím. Na výsledku se výrazně podepsala hrubá chyba brankáře Bureše při brance Jeslínka.



„Bohužel se nám v poslední době stává, že lacino inkasujeme. Dnešek nebyl výjimkou,“ povzdechl si po utkání trenér 1. FC Brno Miroslav Beránek. Bureš zazmatkoval při vysokém centru Dittricha. Namísto, aby snášející se míč lehkým úderem rukou dostal přes břevno, splácl jej před sebe. A tam už číhal Jeslínek. „Ten gól ovlivnil zápas,“ zlobil se Beránek.

Souhrn 14. kola Gambrinus ligy »

Jeho svěřence sice po změně stran vrátil do zápasu střídající Brazilec Dalmo, jenž brankovou situaci vyřešil s klidem mazáka, ovšem krátce nato je dostala definitivně do kolen trefa Romana Dobeše.

„Měl jsem štěstí, že se ke mně míč odrazil, pak jsem to propálil. Je skvělé, že máme tři body,“ radoval se Dobeš. Nejlepší muž na trávníku však v závěru Pražany oslabil, po druhé žluté byl vyloučen. Poslední vteřiny sledoval z tunelu, který vede do šaten.

„Trpěl jsem hodně, naštěstí to kluci zvládli,“ oddechl si záložník, jenž s vyloučením nesouhlasil. „První žlutá byla oprávněná, ale ta druhá nikoli. Protihráče jsem prakticky netrefil, možná jsem jen lehce zavadil o jeho kopačku. Bylo to necitlivé rozhodnutí.“

Bohemians tak využili šanci, kterou jim prohrou s Mladou Boleslaví poskytly České Budějovice, a odpoutali se ze dna tabulky. „Museli jsme hrát na vítězství, abychom se udrželi ve hře o záchranu. Jsem rád, že jsme to zvládli. Tři body mě moc těší,“ řekl domácí kouč Jaromír Jindráček, který po dlouhé době mohl hodnotil vítězný zápas. Naposledy „Střížkovští“ vyhráli 19. září nad Příbramí (1:0). „Konečně jsme se zase dočkali. Klukům musím poděkovat, že zápas podzimu zvládli,“ pověděl Jindráček.

„Samozřejmě, naše situace není příznivá. Pokud bychom to ale proti Brnu nezvládli, bylo by to už moc špatné. Takhle jsme ve hře, dokonce už nejsme poslední. Ale nepředbíhejme, chytřejší budeme na konci podzimu,“ dodal kouč.

FK Bohemians Praha - 1. FC Brno 2:1 (1:0)

Branky: 13. Jeslínek, 64. Dobeš - 57. Dalmo. Rozhodčí: Příhoda - Slavík, Vysloužil. ŽK: Kincl, Lencevič, Dobeš - Dalmo. ČK: 89. Dobeš. Diváci: 982.

Sestavy:

Bohemians: Belaň - Macháček, Lencevič, Horáček, Modeste - Dittrich (81. Heidenreich), Zoubek (90+2. Obermajer), Turtenwald, Dobeš - Jeslínek (56. Fenyk), Kincl. Trenér: Jindráček.

Brno:
Bureš - Križko, Dvorník, Sus, Čoupek (72. Szegedi) - Dostálek, Mareček, Polách, Léo (46. Lira) - Šural (46. Dalmo), Rabušic. Trenér: Beránek.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud