Michal Koštuřík
27. února 2010 • 18:10

Výhru Brna zařídil sváteční hlavičkář Polách

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pozor, je tady nové Brno! Rychlejší, běhavější a ofenzivnější. Beránkův obměněný tým ukázal v první půli proti Liberci svoji sílu. Tři body zařídil sváteční hlavičkář Polách, v závěru domácí těsnou výhru se štěstím ubránili.



Hrstka fanoušků nevěřila svým očím. Brněnský nástup do jarní sezony, to byla fotbalová moderna. Po protrápeném podzimu učiněný balzám na nervy příznivců. Borci nešetřili krokem, tři útočníci neustále větrali otevřenou libereckou defenzivu. „Hráli jsme velice dobře,“ shrnul potěšeně trenér Miroslav Beránek.

Zdatně si vedli nováčci. Křídelník Kalabiška měl dvakrát blizoučko ke gólu. Po Hodkově centru a otočce jej připravil o radost gólman Hauzr, ve 37. minutě a Doškově parádní pobídce trefila posila z Příbrami zblízka břevno.

„Brno bylo velmi aktivní, zato my jsme se rozjížděli pomalu. Nedokázali jsme reagovat na hru soupeře. Možná i proto, že jsme sestavu lepili na poslední chvíli,“ mínil kouč poražených Josef Petřík, jemuž chyběli Holeňák, Nezmar, Liška a Vácha.

Další morovou ránou bylo odstoupení pravého beka Selassieho, který do té doby srdnatě zápolil s oživeným Poláchem. „Theo hraje výborně, má reprezentační formu. Poranil si koleno, což mě hodně mrzí,“ prohodil smutně Petřík, jenž musel poslat do hry mladíka Poláka. „Nahradil ho poměrně dobře, ale směrem dopředu ještě není tak silný jako Theo,“ dodal.

Volnějšího vzduchu Polách na konci prvního poločasu využil. Jeho hlava stála na konci perfektní akce, kterou rozjel Kalabiškův důraz, po němž následoval Dostálův nadýchaný oblouček na zadní tyč.

„Kdybych věděl, že je tam Tomáš, tak asi nepřihraju,“ smál se Richard Dostálek v narážce na Poláchovo nedávné vážné poranění hlavy. „Dal to tou destičkou, co má v hlavě,“ mínil nahrávač.

Co na to střelec? „Je to možné,“ připustil Polách s úsměvem. „Já jsem ten balon ani pořádně neviděl. Z té strany svítilo sluníčko. Spíš jsem měl zavřené oči a čekal, až mi to spadne na hlavu. Od Ríši to byla výborná přihrávka, na gólu má minimálně poloviční zásluhu,“ uznal. Nevysoký špílmachr neskóroval hlavičkou v první lize poprvé. „Byl to asi můj třetí gól. Na to, kolik měřím, je to dobré,“ pousmál se.

Brzy po jediné trefě skončil poločas a tím i pohledná brněnská show. Po pauze domácí vadli a Liberec zabral. V posledních deseti minutách úpěli Trousil a spol. pod obřím tlakem. V šanci selhal Smetana, Keličovu hlavičku nepustil do brány Jílek a Dočkalovu dělovku z dálky skvěle vyrazil Bureš.

„Zasloužili jsme si vyrovnat,“ tvrdil Petřík. „Odolali jsme se štěstím,“ přiznal Beránek.

1. FC Brno - FC Slovan Liberec 1:0 (1:0)

Branka: 44. Polách. Rozhodčí: Kovařík - Kordula, Koval. ŽK: Dejmek, Smetana (oba Liberec). Diváci: 2481.

Sestavy:

Brno: Bureš - Jílek, Dvorník, Trousil, Husár - Dostálek, Křeček, Polách (68. Chlup, 89. Huška) - Kalabiška (90. Rabušic), T. Došek, Hodek. Trenér: Beránek.

Liberec: Hauzr - Gebre Selassie (27. Polák), Kelič, Dejmek, Janů (61. Frejlach)- Dočkal, Papoušek, Gecov, Vulin - Smetana, Kerič (78. Diviš). Trenér: Petřík.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud