14. června 2010 • 17:30

Štajner se vrací domů. Posílí Liberec

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý reprezentant Jiří Štajner se stal znovu hráčem Slovanu Liberec, kam se vrátil po osmi letech z německého Hannoveru. Čtyřiatřicetiletý ofenzivní fotbalista dnes podepsal s vedením severočeského klubu roční smlouvu s opcí.



"Myšlenka vrátit se ve mně zrála už celé jaro. Osm let v Německu bylo až dost," uvedl na dnešní tiskové konferenci Štajner, který bude v Liberci oblékat dres s číslem 24.

Od příští sezony bude hrát znovu v mužstvu, kde si udělal jméno a kterému pomohl i k mistrovskému titulu a s 15 brankami se stal nejlepším střelcem ligy.

"Vracím se starší a zkušenější, rád bych na ten povedený rok navázal. Myslím, že Liberec má mužstvo, které může útočit na poháry. Ty jsem si v Německu nezahrál, což je jediné minus toho angažmá," řekl Štajner. Při návratu pro něj byl Liberec prioritou, i proto, že zde bydlí.

V Hannoveru měl sice smlouvu ještě na příští soutěžní ročník, ale s bundesligovým klubem se dohodl na předčasném rozvázání kontraktu a do Slovanu přichází zadarmo jako volný hráč.

"V Hannoveru jsme se dohodli bez problémů, vyšli mi maximálně vstříc," pochvaloval si Štajner. Těší se i na to, že v Liberci možná obnoví spolupráci s kamarádem Janem Nezmarem, s nímž na konci prvního angažmá vytvořil úderný útočný tandem. Ten se v mistrovské sezoně postaral celkem o 29 branek.

Štajner už dnes absolvoval fyzické testy na pražské FTVS a v podvečer zamířil za týmem na kondiční soustředění do Hrabětic v Jizerských horách. Dvaatřicetinásobný reprezentant může v Liberci rozšířit sbírku 84 ligových zápasů a 28 vstřelených branek.

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud