Stanislav Hrabě
3. února 2011 • 15:14

Ať si najde českou holku, radí Kweukemu Siegl

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bony Wilfried je pryč, sparťanskou údernost to však neotupí, hostování v přestup proměnil Leonard Kweuke, jenž se v závěru podzimu také parádně rozstřílel. Tak jednoduché to ovšem není, varují fanoušci. Kweuke bez Wilfrieda uvadne, nebude mít kolegu, který ho držel nejen na hřišti.



Úderný sparťanský tandem afrických útočníků přestupové okno roztrhlo. Bony Wilfried odešel do Arnhemu, na Letné zůstal Leonard Kweuke.

Opuštěný, bez parťáka, s jehož vydatnou pomocí se z téměř vysmívaného náhradníka stal oporou. Rozuměli si náramně na hřišti, ještě více mimo něj. Může Wilfriedův odchod Kweukeho poznamenat?



Symbióza nalezená v průběhu podzimu byla až příkladná. „Jde nám to spolu, rozumíme si báječně,“ pochvaloval si spolupráci Kweuke. „Není ovšem stejný typ jako já, spíš se doplňujeme,“ snažil se najít důvod, proč si vyhověli. „Máme podobné uvažování,“ potvrzoval Wilfried.

To vyplývalo i z jejich africkofrankofonního původu. „Určitě přispívá, že se dokážeme okamžitě domluvit, že oba hovoříme stejným jazykem,“ souhlasil Kweuke. Teď však oblíbeného parťáka ztratil, navíc mu příchodem Pekharta vyrostla silná konkurence na místo gólobijce.

Útočník Kweuke je teď oporou SpartyFoto Jaroslav Legner (Sport)


Jak se s tím vyrovná? „Stoprocentně mu Bony bude chybět,“ říká bez zaváhání Horst Siegl, střelecká legenda Sparty. „Ve všem si vyhověli, rozuměli si, byli skoro jako dvojčata,“ popsal jejich vztah.

„Klapalo jim to báječně,“ připojil se Jozef Jarabinský, bývalý trenér Letenských.

Ale okamžitě přidává zásadní důvod, proč tato úspěšná dvojice vznikla. „Až když začala hrát Sparta na dva útočníky,“ upozorňuje. „Když bude v této variantě pokračovat, tak si myslím, že si Kweuke najde jiného parťáka. Chytrý trenér si s tím poradí,“ věří Jarabinský Jozefu Chovancovi.

Oba jsou navíc přesvědčeni, že luxusní Wilfriedův prodej navýší Kweukeho motivaci. „Na svém příteli poznal, že Sparta je dobrá adresa a může se i z ní cizinec odrazit k zajímavému angažmá,“ hledí Jarabinský do budoucnosti. „Třeba se oba opět střetnou v Arnhemu,“ říká napůl žertem, ale i taková situace může nastat.

Stejného názoru je i Siegl. „Kweuke má před sebou obrovskou šanci stát se ve Spartě střeleckou jedničkou. Záleží jen na něm,“ klade důraz na hráčovu vůli. Problém nevidí ani v tom, že ho s Wilfriedem pojil africký původ. „Nezůstane na Letné úplně sám, je tu jeho krajan Adiaba, přišel další kamerunský legionář Abena,“ prohlíží sparťanskou soupisku.

Nikdo není stejný, Wilfried byl hovorný, otevřený, vstřícný, naučil se česky, kdežto Kweuke se spíš ostatním stranil. „Tak ať si rychle taky najde českou holku,“ radí Siegl.

Vítězný africký taneček. Kweuke s Bonym rozhodli utkání v Lausanne, díky kterému se Sparta výrazně přiblížila k postupu do jarních bojů v Evropské lize.
Vítězný africký taneček. Kweuke s Bonym rozhodli utkání v Lausanne, díky kterému se Sparta výrazně přiblížila k postupu do jarních bojů v Evropské lize.

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud