24. července 2010 • 20:21

Kadlec zachránil Spartu od dalšího trapasu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Až gól střídajícího Václava Kadlece v nastavení zajistil pražské Spartě první vítězství v nové sezoně. Osmnáctiletý domácí útočník zlomil v zápase proti Slovácku nerozhodný stav 1:1. Sparta předtím už jednou vedla brankou Třešňáka z 56. minuty, ale už po šesti minutách vyrovnal Košút.



Sparťané vyběhli na trávník ve značně obměněné sestavě. Kušnír, Hušek, Lačný, Kucka a Wilfried nenastoupili kvůli zranění, Sionka s Matějovským trenér Chovanec posadil jen na lavičku náhradníků a šetřil je na úterní první zápas 3. předkola Ligy mistrů s Lechem Poznaň. Proto se v základní sestavě poprvé objevil kamerunský obránce Adiaba, na hrotu útoku dostali šanci mladí útočníci Jeslínek s Třešňákem.

Smutný gólman Filipko loví míč ze sítěFoto Michal Beránek (Sport)


Na domácích ale bylo znát, že prahli po odčinění prohry z prvního kola z Hradce Králové a od počátku se nastěhovali před branku Slovácka. Ke střelbě je ale pozorná obrana příliš nepouštěla. Až po čtvrthodině hry unikl a odcentroval Adiaba, ale střela Zemana z úhlu těsně minula vzdálenější tyč.

Nápor domácích ale záhy ustal a fotbalisté Slovácka hru vyrovnali. Dlouho se pak hrál fotbal bez šancí. První střelu na branku vyslal až ve 39. minutě hlavou Třešňák, ale Filipko si s ní hravě poradil. O minutu později po centru Matějovského předvedl hostující gólman skvělý reflex, když akrobaticky v pádu míč vykopl.

Hned v úvodu druhého poločasu přihrál Třešňák volnému Jeslínkovi, který ale z dvanácti metrů zbrkle poslal míč vysoko nad branku. Tlak domácích sílil. V 54. minutě střelu Zemana z dálky Filipko neudržel, ale napodruhé si poradil s dorážkou Jeslínka.

Chvíli nato už ale gólman Slovácka kapituloval. Žofčák se nádherně uvolnil, našel před brankou Třešnáka a dvaadvacetiletý hráč se kouči Chovancovi odvděčil za důvěru prvním ligovým gólem.

Lukáš Třešňák v souboji s Filipkem
Lukáš Třešňák v souboji s Filipkem


Hosté ale nečekaně rychle odpověděli. V 62. minutě Mezlík poslal do vápna centr a Košút hlavičkou do protipohybu brankáře Blažka vyrovnal. Také pro dvacetiletého beka to byl první gól v soutěži.

Vzápětí mohl opět misku vah převážit na stranu Sparty Třešnák, ale míč si rovnal tak dlouho, až se mu do střely postavili tři hostující obránci. Neuspěl ani Sionko, který si hezky stáhl míč, ale namířil těsně vedle.

Sparta prahla po prvním tříbodovém zisku, ale když tvrdá střela Pamiče těšně minula roh branky, zdálo se, že se bude muset spokojit jen s bodem. Vysvobodil ji ale Kadlec, kterému prodloužil dlouhý nákop Hoheneder, a z hranice šestnáctky střelou k pravé tyči rozhodl.

Sparta - Slovácko 2:1 (0:0)
Branky: 56. Třešňák, 90.+1 Kadlec - 62. Košút. Rozhodčí: Bílek - Slavík, Tacina. ŽK: Adiaba, Žofčák - Švancara, Kuncl, Kordula, Szmek. Diváci: 7101.

Sparta: Blažek - Adiaba, Brabec, Řepka, Pamič - Hoheneder - Žofčák, Vacek (33. Matějovský), Zeman (70. Kadlec) - Jeslínek, Třešňák (68. Sionko). Trenér: Chovanec.

Slovácko: Filipko - Kuncl, Mezlík, Košút, Kubáň - Fujerik, Kordula, Volešák, V. Valenta - Ondřejka (87. Szmek), Švancara (78. Reinberk). Trenér: Soukup.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud