Jonáš Bartoš
30. září 2010 • 05:00

Cirkus Eden. Aneb Jarolím ven, dovnitř a ven...

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ - Fanouškům slíbí, že Jarolím zůstane, načež kouč oznámí odchod. Mlží u jména skutečného majitele. Neví, jak řešit milionové dluhy i herní krizi. Tímhle stylem funguje současná Slavia. Amatérismus, zoufalství, beznaděj. Takhle hluboko slavný klub snad ještě neklesl!



Za jediný rok se z obdivované Slavie stal celek, který hraje v lize o záchranu a neví, jak splácet obrovitánské dluhy. Teď navíc definitivně přišel o trenéra Jarolíma, ač ho vedení klubu (už podruhé) chtělo udržet.

Za každou cenu, i když výsledky dávno volaly po změně. Jenže ve Slavii nad mizernými výkony znovu dlouho zavírali oči a Jarolíma bránili. Až do chvíle, než odchod oznámil samotný kouč.


Jestliže jarní veletoče ve Slavii budily hořké pousmání, o půl roku později už můžete jen nevěřícně kroutit hlavou. Konec Karla Jarolíma dokládá zoufalou situaci, která momentálně v Edenu vládne.

Místo, aby Slavia vyřkla jméno Jarolímova plnohodnotného nástupce, jako hlavního trenéra jmenuje opět dočasný záskok. Stejně jako na jaře, kdy Jarolím odešel poprvé. Jen místo Františka Cipra ukázala na Michala Petrouše, dosavadního asistenta.

Kisel problém v kouči Jarolímovi nevidíFoto Pavel Mazáč (Sport)


Problémy se na Slavii řítí ze všech stran, klub situaci nezvládá. Příběh o upadajícím celku připomíná absurdní dramata Václava Havla. Plný protichůdných prohlášení, nečekaných a hlavně nepochopitelných kroků.

Proč vedení nepřijalo Jarolímovi rezignaci už po prohře na Slovácku? "Počkáme do reprezentační přestávky," tvrdili v Edenu. Vzápětí trenér hráčům oznámí, že definitivně balí kufry. Další z mnoha kotrmelců, které ve Slavii poslední dobou proběhly.


Nejasný odchod Ericha Brabce, zmatené točení gólmanů, neschopnost sehnat kvalitní útočníky. Dalo by se uvést mnoho dalších případů, ve kterých Slavia fatálně selhala. A selhává.

Být slávistou je zkrátka "švanda", jak zaznělo v diskuzích fanoušků. Příznivci sešívaných se se svým klubem opravdu nenudí. Ale s touhle komedií by v Edenu měli hodně rychle přestat.

Chcete mít sportovní informace jako první? Objednejte si SMS a MMS zpravodajství iSport.cz »

Karel Jarolím při derby Slavia - Sparta
Karel Jarolím při derby Slavia - Sparta

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud