11. října 2010 • 14:36

Sparta popírá čistku: Sionko zůstává

Autor: kah, pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta se ohradila proti informacím, dle kterých se měla zbavit Libora Sionka a Marka Matějovského. Ti se podle deníku Aha! ocitli na černé listině nepotřebných hráčů a dokonce měli být na koberečku u Daniela Křetínského. „Žádné individuálních pohovory ale neproběhly. Není to pravda,“ vyvrací zprávy tiskový mluvčí Ondřej Kasík.



Sionko byl listem označen „mužem na odstřel“ či „prvním na ráně“. Manažeru Jozefu Chovancovi totiž došla po vyřazení z poháru trpělivost a rozhodl se vyvést z toho důsledky.

Libor SionkoFoto Archiv Sport

Jedním měl být právě vyhazov zkušeného matadora s lukrativním kontraktem, přestože v Sokolově kvůli zdravotním problémům nehrál.

„Popírám, že by tito hráči byli tzv. na odstřel. Ano, budeme aktuálně řešit vyřazení z poháru. A důsledně. Ti, kteří na tom mají podíl, to pocítí. Ale nebudeme dělat unáhlené kroky,“ řekl Kasík.

Sparta chce dát šanci hráčům, aby o svých kvalitách trenéra přesvědčili. Konečný účet jim prý vystaví po jednatřiceti podzimních zápasech, nikoliv po jednadvaceti.


„V článku se operuje také s informacemi, že Libor Sionko provozuje golfový obchod, ale to není pravda. Většina informací se nezakládá na pravdě,“ podotkl mluvčí Sparty.

Na otázku, jestli jsou na Spartě spokojeni s výkony Sionka a Matějovského, Kasík jen zopakoval, že nejsou na odstřel.

„To jediné k tomu mohu říct. Každopádně věříme, že tito hráči nám svými zkušenostmi pomohou k dosažení našeho cíle. Tím je postup ze skupiny Evropské ligy,“ uzavřel.

Tohle si sparťanská opora za rámeček nedá.
Tohle si sparťanská opora za rámeček nedá.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud