4. listopadu 2010 • 16:18

Disciplinární komise potrestala Liberec a Baník

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Disciplinární komise fotbalového svazu dnes potrestala liberecký Slovan pokutou 50.000 korun za to, že v závěru jeho utkání se Spartou vnikl na hřiště fanoušek hostujícího týmu. Baník Ostrava dostal za stejné provinění v utkání s Jabloncem pokutu ještě o deset tisíc korun vyšší.



Vedení obou klubů oznámilo, že se s diváky, jejichž totožnost znají, budou soudit a částku na nich vymáhat.

Svaz jim bude nápomocen.Liberečtí pořadatelé od sparťanského fanouška, který dlouho kroužil po hřišti, než ho chytila ochranka, prý hned zjistili osobní údaje a v nejbližších dnech na něj podají trestní oznámení.

"Budeme po něm chtít zaplatit nejen udělenou pokutu, ale samozřejmě i všechny náklady spojené se soudem. Tedy veškeré soudní poplatky a honorář právníka," citovaly internetové stránky libereckého klubu jeho ředitele Libora Kleibla.

Baník Ostrava dostal vyšší pokutu, jelikož pořadatelská služba udělala více chyb než ta liberecká. "Jde o dva přestupky s velmi podobnými rysy. V obou případech byl výtržník identifikován a předán policii. Komise se rozhodla udělit pokuty v rozdílné výši, protože přihlédla k reakci pořadatelské služby.

V tomto ohledu si v Liberci počínali efektivněji, delegát zápasu například Ostravě vytkl, že byl výtržník netakticky vyváděn podél tribuny, což vyvolalo emoce v hledišti," vysvětlil mluvčí disciplinární komise Jaroslav Kolář.

Vedle Liberce hodlá zaplacení pokuty vymáhat na fanouškovi i Ostrava. "Zástupci obou klubů hned deklarovali, že budou pokutu vymáhat po výtržnících. Disciplinární komise by v tom případě byla oběma klubům plně nápomocna," dodal Kolář.

Komise zároveň zastavila disciplinární řízení s Hradcem králové, jelikož se nepodařilo prokázat, že fanoušci při utkání s Mladou Boleslaví rasisticky uráželi Alexandera Mendyho. Naopak zahájila řízení s delegátem utkání Josefem Bajerem.

"Ani videozáznam neprokázal jednoznačně, že v popsaném okamžiku došlo k uvedenému přestupku. Dále byl zjištěn rozpor mezi vyjádřením delegáta v zápisu o utkání a jeho pozdějším vysvětlením, které si vyžádala disciplinární komise.

V zápise bylo označeno jednání diváků jako rasistické, což bylo v následném vyjádření popřeno. Proto komise zahájila s delegátem řízení," řekl Kolář.Trestáni byli i fotbalisté. Petr Reinberk ze Slovácka si za vyloučení v nedělním utkání s Libercem nezahraje ve čtyřech soutěžních zápasech.

"Komise se podívala na záznam, prostudovala zápisy a došla k závěru, že šlo o tělesné napadení protihráče. Tomuto skutku odpovídá trest tři týdny až čtyři měsíce, komise vyměřila trest při spodní hranici," uvedl Kolář.

Za vyloučení ve vzájemném utkání Ondrášovka Cupu mají trest na jedno utkání i Martin Hudec z Brna a Jiří Homola z Karviné.Kvůli čtvrté žluté kartě si pak v zápasech 15. kola první ligy nezahrají Lukáš Hartig a Igor Držík z Bohemians 1905, Michal Kordula a Tomáš Košút ze Slovácka, Roman Pavlík a Milan Petržela z Plzně, Zdeněk Ondráček z Českých Budějovic a mladoboleslavský Václav Procházka.

V druhé lize mají čtvrtou žlutou Miroslav Podrazký (Sokolov), Tomáš Poznar (Zlín), Jan Šilinger (Znojmo), Tomáš Nuc a Miroslav Ulma (oba Hlučín), Peter Krutý a Karol Karlík (oba Jihlava), Tomáš Procházka (Žižkov), Kevin-Pierre Lafrance (Most) a Daniel Rehák (Třinec).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud