Pavel Kalouš
10. března 2012 • 13:28

Slavia chce Lavičku. Toho však odrazuje sparťanská minulost

Autor: Pavel Kalouš, Robert Neumann
Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo nahradí Straku? Situace se vyjasnila jen částečně. Slavii v nedělním utkání proti Jablonci povede dosavadní asistent Martin Poustka, ale pravděpodobnost, že bude na lavičce sedět jako hlavní kouč i v dalších zápasech, je malá. Kdo by mohl fanoušky neoblíbeného trenéra nahradit?



Favoritem Slavie číslo jedna zůstává trenér FC Sydney Vítězslav Lavička. „Nějaké oťukávání proběhlo. Ovšem nic závazného to nebylo, bylo to spíš informativní dotázání,“ potvrzuje Lavička z Austrálie, kde je stále ve hře o postup do play off, čímž by se mu sezona protáhla až do dubna.

To, že Lavička převezme po skončení australské mise Slavii, ale není příliš reálné. Podle zdroje Sportu téměř stoprocentně.

Podle něj si Lavička velmi dobře uvědomuje okolnosti, které vedly ke konci Františka Straky v Edenu. A nechce se dostat do podobných problémů.

I Lavička totiž zanechal na Letné výraznou stopu jako hráč i trenér.

Právě proto nejspíš zakotví v jiném českém klubu.

Podle informací Sportu si jich na něj dělá zálusk hned několik.

Údajně o něj stojí Jablonec, pokud by nakonec přece jen odešel trenér Pavel Vrba z Plzně ke slovenské reprezentaci, mohl by Lavička zakotvit v létě třeba ve Štruncových sadech.

Situaci kolem něj však sondují i zahraniční kluby.

„Samozřejmě mě potěšilo, když o mne vedení Slavie mluvilo jako o vhodném trenérovi. Když se jakýkoli klub, natož Slavia, klub s tak velkou tradicí, zajímá o moje služby, je to příjemné,“ neskrývá Lavička, který počítá s tím, že by volný mohl být až od května.

„Mám v Sydney svoje závazky do konce dubna, hrajeme s týmem o účast v play off, proto chci svoji pracovní trenérskou budoucnost řešit až později. Pokud bychom se do play off s mužstvem nekvalifikovali, i tak bych zřejmě nebyl volný dřív než po skončení kontraktu,“ dodává trenér.

Kdo se tedy Slavii nabízí? Často skloňovanou variantou je bývalý kouč rumunského Temešváru nebo Mladé Boleslavi Dušan Uhrin mladší. „Byla by to zajímavá nabídka. Slavia je velkoklub, takže bych to určitě zvažoval. Ale zatím je to jen spekulace,“ říká Uhrin.

Podle informací Sportu má o angažmá v Edenu velký zájem, na opačné straně je však zájem o poznání vlažnější. Jedním z důvodů může být i fakt, že Uhrin bývá považován za drahého kouče.

„Nevím, kde se vzalo, že jsem drahý trenér. To není pravda. Nikdy jsem s nimi nejednal, takže to jednání ani nemohlo na ničem ztroskotat. Ani na nesmyslných finančních podmínkách,“ kroutí hlavou čtyřiačtyřicetiletý trenér.

Ve hře by dál mohl být i někdejší kouč Teplic nebo FK Sarajevo Jiří Plíšek, spekuluje se také o tom, že by Slavia mohla oslovit trenéra reprezentační jednadvacítky Jakuba Dovalila, bez angažmá zůstává na podzim odvolaný kouč Olomouce Zdeněk Psotka...

Které variantě dá zelenou? Rozhodnout chce vedení Slavie v průběhu příštího týdne.

Kdo nahradí Straku? Bude to Dušan Uhrin mladší?
Kdo nahradí Straku? Bude to Dušan Uhrin mladší?

Vstoupit do diskuse
7

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud