20. dubna 2012 • 23:29

Kouč ligového lídra z Liberce Šilhavý: Spartou se příliš nezabýváme

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho svěřenci dlouho marně hledali cestu do žižkovské branky, Jaroslav Šilhavý však nepřestával věřit, že Liberec proti Viktorii zlomí bezbrankové skóre. Nakonec se mohl radovat, Severočeši se trefili hned čtyřikrát. "Nervózní jsem byl, to přiznávám. Ale věřil jsem. Stáhli jsme jednoho ze středových hráčů, přišel tam Musiol. Šli jsme do rizika. Udělali jsme vše pro to, abychom ten gól dali, a nakonec se to podařilo," pochvaloval si Šilhavý.



S úvodem zápasu ale nemohl být spokojený. "Vstoupili jsme do zápasu nervózně, vybírali jsme v předfinálních a finálních situacích špatné řešení. Cítil jsem z hráčů, že jim nervozita svazuje nohy. V druhém poločase to pokračovalo až do té doby, než jsme dali první gól. Potom už jsme dominovali," prohlásil Šilhavý.

Liberec zvýšil náskok v čele tabulky před druhou Spartou na čtyři body a teď čeká, zda Letenští neklopýtnou v neděli v Mladé Boleslavi.

"My se tím ale příliš nezabýváme. Sledovat to budeme a budeme držet palce Boleslavi, ale ovlivnit to nemůžeme," konstatoval Šilhavý.

Mrzelo ho, že Slovan přišel na dva zápasy o Lukáše Váchu, který dostal osmou žlutou kartu.

"Problém to je. Lukáš teď odehrál poslední zápasy ve výborné formě, bude nám na hřišti chybět. Dlouho se držel na sedmi kartách, dneska to bohužel přišlo," dodal Šilhavý.

Žižkovský kouč Roman Nádvorník byl spokojený s výkonem týmu do 70. minuty, než Viktoria čtyřikrát inkasovala.

"Přes hodinu hry jsme odvedli poctivý výkon. Od 60. minuty nás Liberec dostal pod velký tlak, který vyústil v gól. V momentě, kdy jsme šli do deseti, Liberec zcela jasně ovládl zápas. Nám se to rozsypalo a bohužel jsme zápas nedohráli důstojně," uvedl trenér Viktorie.

Žižkov v minulém kole sebral body po remíze 0:0 mistrovské Plzni a Nádvorník tak mohl porovnat dva ze tří aspirantů na zisk titulu. "Liberec je z mého pohledu trošičku dál než Plzeň a Sparta, a to z jednoho prostého důvodu: jako jediný dokáže zrychlit hru na jeden dva dotyky," řekl Nádvorník.

Liberecká radost v zápase proti Viktorii Žižkov
Liberecká radost v zápase proti Viktorii Žižkov

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud