Pavel Janega
28. října 2012 • 22:06

Kušnír "hlídal" Jarošíka, který skóroval. Blokovali mě, mrzelo ho

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ondřej Kušnír dostal jasný úkol: při standardkách bránit natěsno Jiřího Jarošíka. Jenže po půlhodině hry zahrála Sparta rohový kop a zcela volný Jarošík otevřel skóre. "Nemohl jsem se k němu dostat," mrzelo libereckého obránce. Letenští zvítězili 2:1.



"Jarošíka jsem měl při standardkách na starost já," přiznal bez servítků po zápase Ondřej Kušnír.

Jak je tedy možné, že sparťanský obránce měl kolem sebe spoustu prostoru a klid pro zakončení nohou? "Nemohl jsem se k němu dostat, Švejdík mě blokoval," omlouval se liberecký obránce.

Sparťané podle Kušníra zahráli nacvičený signál, který jim do nejmenšího detailu vyšel. "A Jarošík měl pak už gól doslova na noze."

Po přestávce přidal druhou branku letenského celku druhý stoper – Ondřej Švejdík. A ačkoliv si Slovan vypracoval spoustu nadějných šancí, podařilo se mu jen snížit.

Jarošík se raduje z úvodní branky utkáníFoto Michal Beránek (Sport)
"Z prohry jsem hodně zklamaný, protože jsme měli na to, abychom zde uhráli aspoň bod. Ale myslím si, že lidem se musel zápas líbit. Hrálo se nahoru-dolů, šance byly na obou stranách... Nemáme se za co stydět," podotkl Kušnír.

Ve druhém poločase se podařilo Liberci dostat Spartu pod tlak, ale minimálně tři góly chytil brankář Tomáš Vaclík.

"Za stavu 0:2 jsme ukázali naší sílu a snížili. Potom přišly další šance, které kdybychom dali, tak jsme tu remizovali," mrzí pravého beka Slovanu, jenž vůbec poprvé nastoupil proti svému bývalému klubu.

"Chtěl jsem Spartu porazit, to je jasné. Jako každý, kdo se vrací do svého bývalého působiště. Za čtyři roky jsem toho tady odehrál hodně a Spartu mám v srdíčku. Motivace tam byla, ale ne nijak přehnaná," uzavřel s tím, že i přes porážku nevzdává Liberec boj o titul.

"Nic není ztracené, v tříbodovém systému je všechno pořád otevřené."

V hlavičkovém souboji Jarošík se Štajnerem
V hlavičkovém souboji Jarošík se Štajnerem

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud