Michal Koštuřík
1. listopadu 2012 • 19:35

Konec kariéry? Řepka se v Jihlavě neobjeví, tvrdí šéf Vysočiny Tulis

Autor: Michal Koštuřík, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Informace, že by se zkušený stoper Tomáš Řepka, známý svými blikanci, mohl v zimě přestěhovat z Dynama České Budějovice do týmu nováčka Gambrinus ligy - Vysočiny Jihlava - vyvolala poprask. V Jihlavě ale netuší, kde se zpráva vzala. Jihlavský ředitel Zdeněk Tulis každopádně říká: „Nevěřím, že by se Tomáš Řepka mohl objevit v Jihlavě.“



Řepka po jednom z blikanců (v Jablonci) dostal trest od disciplinárky a zdá se, že jeho dny v Českých Budějovicích jsou sečteny. Proto se začalo hovořit o tom, kam by mohl někdejší vynikající stoper Sparty z Dynama zamířit.

V Jihlavě si nejspíš variantu, že by k nim osmatřicetiletý zadák přišel, nedovedou představit. Klub absolutně nemá důvod provádět tak riskantní tah. Bodů na podzim nasbíral hodně, a ačkoliv stopeři Ondřej Šourek s Petrem Tlustým netvoří neprostupnou hráz před bránou, sázka na Řepku by postrádala logiku.

Problémový hráč, vysoký věk, nedostatečná rychlost. To jsou argumenty, jednoznačně hovořící proti obráncově přestupu na Vysočinu. Potvrdil to i Tulis.

„Nevím, proč se tohle téma otevírá, když má Řepka smlouvu v Budějovicích, která stále běží. A má v ní takové podmínky, které žádný hráč v Jihlavě nemá. Já jsem s ním rozhodně nemluvil,“ ujistil ředitel s tím, že Řepkovu kariéru oceňuje, ale podle něj už zadák na své nejlepší časy jen vzpomíná.

„Mladší kluci jsou rychlejší, obratnější. Bohužel, Řepkova vynikající kariéra je na konci, jednou to nastane u každého. A nemůžeme mít v kádru pět borců kolem čtyřiceti let,“ dodal.

Tady zřejmě nepomůže ani případná přímluva brankáře Jaromíra Blažka, zadákova velkého kamaráda ze Sparty. Varianta s Řepkovým angažmá v Komňackého týmu může nastat pouze v případě, že Jihlava na konci podzimu vyhoří a nerozšíří své slušné bodové konto.

Pak by se vedení poohlíželo po posilách do zadní linie. „Ale pokud získáme dvacet bodů a víc, radši dáme šanci mladším a perspektivnějším hráčům,“ shrnul Tulis.

Stoper Tomáš Řepka se na hřišti pouští do řeči s protihráči i sudími
Stoper Tomáš Řepka se na hřišti pouští do řeči s protihráči i sudími

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud