9. listopadu 2013 • 22:10

Mistři z Plzně vyhráli v Mladé Boleslavi 2:1, vítězný gól dal Čišovský

Autor: ČTK, rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně vyhráli v sobotním utkání 14. kola první ligy na hřiště Mladé Boleslavi 2:1 a na vedoucí Spartu tak nyní úřadující mistři ztrácejí čtyři body. Středočeši rychle vedli, ale tým kouče Pavla Vrby dokázal dvěma trefami otočit skóre ve svůj prospěch.



Plzeň nastoupila v téže sestavě, s jakou v úterý odehrála vyrovnaný zápas s Bayernem Mnichov. Znovu chyběl reprezentant Limberský, který v minulých dnech bojoval s angínou. Na jeho místě nastoupil Hubník a hned po 65 vteřinách zahrozil nebezpečnou střelou.

Jako první se však radovali domácí, v jejichž zahajovací sestavě chyběl lehce zraněný Štajner. Už ve 3. minutě předvedli parádní kombinační akci Jarolím, Chramosta, Kysela a Štohanzl, jehož přihrávku usměrnil patičkou do branky Nešpor.

Obrana Plzně byla tentokrát hodně nejistá a mladoboleslavští hráči z protiútoků nebezpečně hrozili. Ovšem ve 14. minutě stoper Procházka dlouhou přihrávkou poslal za domácí obranu Petrželu, který se vyhnul ofsajdu a rychlou akci zakončil tvrdou střelou pod břevno. Svým prvním ligovým gólem po 18 měsících potvrdil formu z posledních zápasů.

Zatímco v první půli Boleslav často hrozila z protiútoků, ve druhé půli se uchylovala většinou jen k obranným odkopům a dostávala se pod tlak, výraznější šanci si však plzeňští hráči nevytvářeli. Naopak po hodině hry domácí díky sérii čtyř standardních situací v rychlém sledu po sobě uzamkli Plzeň ve vápně, ale kromě závarů z toho vytěžili jen nebezpečnou střelu střídajícího Štajnera z dálky, která skončila na horní síti branky.

Plzeň tlak přežila bez úhony a naopak sama udeřila. Tecl potáhl po levé straně brejk, do kterého se zapojil i stoper Čišovský. Slovenský obránce byl ve vápně nejdůraznější a nadvakrát dotlačil míč do branky. Za gól zaplatil bolestivou srážkou s brankářem. Po ošetření však zápas dohrál.

Boleslav si vytvořila územní převahu i díky častým faulům Plzně, ale do zakončení se dostávala jen po střelách z dálky. Plzeň mohla rozhodnout v 82. minutě, kdy šli Petržela s Teclem sami na jediného obránce, situaci však špatně vyřešili a nedostali se ani k zakončení.

Domácí toho už nedokázali využít a nedostali se do žádné šance. I kvůli tomu, že Plzeň zkušeně dohrávala utkání v rohu na útočné polovině. Fanoušci Boleslavi si pak vybíjeli zlost na rozhodčím Hrubešovi a zaházeli hrací plochu kelímky s pivem.

14. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - Viktoria Plzeň 1:2 (1:1)
Branky: 4. Nešpor - 14. Petržela, 69. Čišovský. Rozhodčí: K. Hrubeš - Hájek, Pochylý. ŽK: Štohanzl, Bořil, Nešpor, Zahustel, Kysela, Šultes - Hubník, Ďuriš. Diváci: 4877.

Sestavy:
M. Boleslav: Miller - Kysela, Smejkal, Kúdela, Bořil (88. Šultes) - Jarolím, Ščuk - Zahustel (77. Jeslínek), Chramosta (58. Štajner), Štohanzl - Nešpor. Trenér: Minář.
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Čišovský, Procházka, Hubník - Hořava, Horváth - Petržela, Kolář (90. Hejda), Ďuriš (71. Limberský) - Tecl (84. Bakoš). Trenér: Vrba.

MATCH OVERVIEW LEGACY
9. 11. • 20:15
FK Mladá Boleslav
FK Mladá Boleslav
1:2
ONLINE
9. listopadu
20:15
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
Góly

Domácí: 3. Nešpor

Hosté: 14. Petržela, 68. Čišovský

Sestavy

Domácí: Miller – Kysela, Smejkal, Kúdela, Bořil (87. Šultes) – Štohanzl, Jarolím (C), Ščuk, Zahustel (76. Jeslínek) – Chramosta (58. Štajner) – Nešpor.

Hosté: Kozáčik – Rajtoral, Procházka, Čišovský, Hubník – Horváth (C), Hořava – Petržela, Kolář (89. Hejda), Ďuriš (71. Limberský) – Tecl (84. Bakoš)

Náhradníci

Domácí: Diviš, Brunclík, Eliáš, Vraštil, Jeslínek, Šultes, Štajner

Hosté: Bolek, Hejda, Limberský, Řezník, Pospíšil, Wágner, Bakoš

Karty

Domácí: Štohanzl, Bořil, Nešpor, Zahustel, Kysela, Šultes

Hosté: Hubník, Ďuriš

Rozhodčí

Hrubeš – Hájek, Pochylý

Stadion

Městský stadion Mladá Boleslav

Návštěva

4877 diváků

ONLINE ze zápasu Mladá Boleslav - Plzeň jsme sledovali ZDE.

Autor prvního gólu Plzně, záložník Milan Petržela, proniká k brance Mladé Boleslavi
Autor prvního gólu Plzně, záložník Milan Petržela, proniká k brance Mladé Boleslavi

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud