6. června 2013 • 16:15

Boleslav se rozjela! Po Štajnerovi zkusí ulovit Matějovského

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šéf mladoboleslavského fotbalového klubu Josef Dufek je nadšený, že získal z Liberce ofenzivní hvězdu Jiřího Štajnera. Středočeši velké ambice naznačili i získáním obránce Antonína Rosy z Teplic a na přestupovém trhu chtějí být vidět i dál. Dufek naznačil, že v hledáčku je také sparťanský záložník Marek Matějovský, který si před lety udělal jméno právě v Mladé Boleslavi.



Dufek si pochvaluje, jak výrazným způsobem Boleslav vstoupila na letní přestupový trh. Především od Štajnera, který přišel jako volný hráč z Liberce, si hodně slibuje. "Je to největší přestup za dvanáct let, co jsem v klubu. Jirku jsem k nám chtěl už několikrát, ale až teď se naše cesty spojily," pochvaloval si Dufek na dnešní tiskové konferenci.

Štajnera oslovil už před třemi lety, kdy se ofenzivní univerzál vracel z osmiletého angažmá v Hannoveru. Dufek ale neuspěl ani loni, kdy bývalý reprezentant dotáhl Liberec k titulu. Teď využil toho, že Štajnerovi ve Slovanu skončila smlouva a marně čekal na její prodloužení. "Jakmile jsem zjistil, že bychom Jirku mohli získat, zakousl jsem se do toho jako pitbull. A za den bylo všechno dotažené," líčil Dufek okolnosti jednoho z nejzajímavějších letošních transferů v české lize. Dufka těší i angažování urostlého zadáka Rosy z Teplic.

Šéf klubu: Budu nadšený, když Matějovský přijde

Dufek uvažuje, že zkusí oslovit Matějovského, o jehož konci ve Spartě se spekuluje. Matějovský v minulosti v Mladé Boleslavi zářil a dostal se až do reprezentace, s Dufkem jej navíc pojí přátelské pouto. Podle mladoboleslavského šéfa je ale jeho příchod zatím daleko.

"Nemusíme přivést jen Matějovského, i když je ikonou našeho klubu a budu nadšený, když to vyjde. Ale zatím je k tomu zbytečné říkat víc," uvedl Dufek.

Přál by si setrvání dalšího zkušeného záložníka Davida Jarolíma, kterého bundesligový Hamburk láká do role trenéra mládežnických celků. "Je otázka, jestli ještě rok budu hrát, nebo se do HSV vrátím už v létě," citovala Jarolíma agentura SID.

Dufek však Jarolíma, kterého získal v lednu, chce udržet. "Komunikujeme spolu a budu rád, když u nás zůstane. David si potřebuje vyjasnit vztah k Hamburku. Ale máme příslib, že v české lize bude působit jen v Mladé Boleslavi. Kdyby odešel, mám v hlavě u vymyšlenou náhradu," uvedl. Místo Jarolíma by si v sestavě zřejmě dokázal představit právě Matějovského.

Jasněji bude v následujících týdnech.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud