19. června 2014 • 09:32

Španělský tisk: Odcházíme zadními dveřmi, výsledek je katastrofa

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Španělské deníky shodně kritizují výkony svých fotbalistů na mistrovství světa. Svěřenci trenéra Vicenta del Bosqueho, kteří místo cesty za obhajobou zlata po porážce 0:2 s Chile přišli o šanci na postup do vyřazovací fáze turnaje, byli v Brazílii hned podle několika listů karikaturou dříve neporazitelného týmu.



"Je to naprostá katastrofa. Tým jel na mistrovství jako jeden z favoritů, ale po prohře s Chile odchází zadními dveřmi a s velkými pochybnostmi vzhledem k budoucnosti. Je třeba ocenit tuto generaci za všechno, co dokázala, ale žije se současností a v této chvíli se tým proměnil v karikaturu sebe sama," píše El Mundo deportivo.

Přizvukuje i Marca. "Světoví šampioni nevydrželi v Brazílii ani týden. Během šesti dní napsalo mistrovství bolestivý epilog podivuhodnému cyklu a z nebe poslalo hráče do pekla. Chile jen potvrdilo, co naznačilo Nizozemsko. Bylo to krásné, jenže všechno v životě končí, přičemž tohle byl ten konec," uvádí madridský list.

El País přirovnává Del Bosqueho výběr k Titanicu. "Španělský tým byl znovu k nepoznání, stal se obětí vlastních defenzivních chyb, nevýrazné hry bez jakékoliv osobitosti. Jen čtyři roky od Johannesburgu a dva roky od Kyjeva přihlížela Brazílie španělskému Titanicu," zdůrazňuje list kontrast mezi nedávnými úspěchy a současným trápením.

Konkurenční El Mundo označuje vystoupení španělského celku za fiasko. "Sen o obhajobě titulu byl možná od začátku chimérou, fanoušci ale přinejmenším čekali úsilí o ni. Na tomto mistrovství ale Španělsko příliš úsilí nepředvedlo, hrálo pomalu a nedokázalo nijak reagovat na hru soupeře a vývoj utkání. Soupeři už se nebáli a Španělé byli karikaturou někdejšího týmu."

Poslední duel s Austrálií listy neberou jako šanci na vykoupení národního výběru. "Jednoho dne to muselo přijít, s tím musel každý počítat, ale nikdo si asi nepředstavoval, že konec bude tak bolestivý. Tým už nemá šanci na postup a jako trest musí sehrát příští pondělí ještě jeden zápas, zápas hanby, zápas mezi dvěma nejrychleji vyřazenými týmy tohoto šampionátu," píše El Mundo.

MATCH OVERVIEW LEGACY
18. 6. • 21:00
Španělsko
Španělsko
0:2
ONLINE
18. června
21:00
Chile
Chile
Góly

Domácí:

Hosté: 20. Vargas, 43. Aranguiz

Sestavy

Domácí: Casillas (C) – Azpilicueta, Martínez, Ramos, Alba – Busquets, Alonso (46. Koke) – Silva, Iniesta, Pedro (76. Cazorla) – D. Costa (64. Torres).

Hosté: Bravo (C) – Medel, F. Silva, Jara – Isla, Aranguiz (64. Gutiérrez), Vidal (88. Carmona), Díaz, Mena – Vargas (85. Valdivia), A. Sánchez.

Náhradníci

Domácí: Reina, Albiol, Piqué, Juanfran, Xavi, Fábregas, Mata, Cazorla, Koke, Villa, Torres, de Gea

Hosté: Toselli, Herrera, Albornoz, Rojas, Carmona, Valdivia, Beausejour, Gutiérrez, Fuenzalida, Orellana, Pinilla, Paredes

Karty

Domácí: Alonso

Hosté: Vidal, Mena

Rozhodčí

Mark Geiger (USA) – Mark Hurd (USA), Joe Fletcher (CAN)

Stadion

Estadio Jornalista Mário Filho, Maracanã, Rio de Janeiro

Návštěva

74 101 diváků

Útočník Chile Alexis Sánchéz uniká svým strážcům
Útočník Chile Alexis Sánchéz uniká svým strážcům

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud