30. června 2014 • 19:39

Příprava na MS byla noční můra, hotel připomínal skládku, zlobí se Boateng

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ghana už z mistrovství světa v Brazílii vypadla, záložník Kevin Prince Boateng si ovšem neodpustil komentář k vedení týmu a celé organizaci příprav MS. A jeho slova byla hodně ostrá. „Nikdy bych neřekl, že může být příprava zorganizována tak špatně. V letadle jsme se dvanáct hodin mačkali, zatímco prezident si letěl s dětmi obchodní třídou. Hotel připomínal skládku, můj pokoj byl vytopený. Od prvního do posledního dne to pro mě byla noční můra,“ ulevil si záložník Schalke 04.



„Nikdy bych si nepomyslel, že by příprava na mistrovství světa mohla být zorganizována tak špatně. Všechno bylo amatérské,“ řekl hráč Schalke 04 německému magazínu SportBild. „Ta noční můra započala v první den příprav a trvala až do posledního dne,“ dodal.

Čtvrtfinalisté šampionátu v Jižní Africe z roku 2010 v Brazílii na úspěch nenavázali, ve skupině G skončili na posledním místě s jediným bodem za remízu s Německem (2:2). Boateng byl navíc vyloučen z kádru ještě před posledním zápasem skupiny s Portugalskem kvůli údajným vulgárním urážkám na adresu trenéra Kwesiho Appiaha. Stejný osud potkal také Sulleye Muntariho z důvodu fyzického útoku na člena svazu.

"Nezajímá mě, co říkají. Nedělám si s tím hlavu, protože vím, že jsem nic takového neudělal," řekl Boateng s tím, že hráči pouze jednou bojkotovali trénink kvůli nevyplaceným prémiím. Obvinil federaci, že nesprávně naložila s penězi na týmovou přípravu od FIFA.

Prezident Ghany John Dramani Mahama později vstoupil do sporu tím, že poslal zhruba tři miliony dolarů v hotovosti do sídla týmu v Brazílii. Boateng ale tvrdí, že roztržka ohledně peněz byla tím nejmenším problémem.

„Let z Miami do Brazílie trval 12 hodin. Mačkali jsme se v ekonomické třídě, bolely nás nohy. Pro normálního člověka to může znít divně, ale pro vrcholové sportovce je to těžké,“ poznamenal. „Mezitím prezident našeho svazu seděl v obchodní třídě s manželkou a dvěma dětmi,“ dodal Boateng.

Před úvodním zápasem Ghany s USA si prý musel vyměnit pokoj v hotelu, protože ten jeho byl vyplavený. „Neříkal bych tomu hotel, to byla skládka. Musel jsem si vyměnit pokoj, protože ten můj připomínal soukromý bazén se stropním přikapáváním,“ postěžoval si.

Otázku, zda hodlá ukončit reprezentační kariéru, nechal otevřenou. „Nepotřebuji skončit. To oni mě vyhodili. Miluju svou zemi a lidi, ale za těchto podmínek je obtížné pokračovat. Pojedu na dovolenou, vrátím se v polovině července do klubu a pak uvidíme,“ uvedl Boateng.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud