7. července 2014 • 04:25

Noční můry útočníků! TOP 5 zákroků brankářů na MS v Brazílii

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už to vypadalo, že míč skončí v síti. Diváci vstávali ze sedadel, když se najednou objevila ruka brankáře a bylo po radosti. Parádních zákroků gólmanů již bylo na mistrovství světa v Brazílii k vidění skutečně mnoho. Některé dokonce rozhodly o postupu, jiné byly krásné, přesto ve výsledku týmu nepomohly. V naší hitparádě vám nabízíme těch 5 vůbec nejlepších. V hlavní roli Manuel Neuer, Iker Casillas a další.



Manuel Neuer proti Francii

Běžela poslední minuta nastaveného času zápasu, ve kterém Německo vedlo nad Francií ve čtvrtfinále MS těsně 1:0. Francouzský útočník Karim Benzema skvěle zakombinoval s parťákem Giroudem a vypálil prudkou ránu na předni tyč.

Brankář Německa Neuer ale dokázal skvělým reflexem míč vytáhnout. „Byla to rutina,“ komentoval svůj skvělý zákrok, díky kterému jeho tým utkání dotáhl do vítězného konce.

VIDEO | Zákrok Manuela Neuera proti střele Benzemy

Guillermo Ochoa proti Brazílii

Mexiko uhrálo ve svém druhém zápase na šampionátu cennou remízu 0:0 s domácí Brazílií. A to i přesto, že většinu zápasu bylo pod velkým tlakem. Hrdinou byl totiž brankář Ochoa.

Mexický gólman předvedl v zápase mnoho vynikajících zákroků, především ten proti hlavičce Neymara byl ale z kategorie top. Nejeden Brazilec už viděl míč v síti.

VIDEO | Zákrok Ochoy proti hlavičce Neymara

Tim Howard proti Portugalsku

Americký brankář Howard se zapsal do historie šampionátu především úžasným výkonem v osmifinále proti Belgii, ve kterém předvedl hned 16 úspěšných zásahů. Jeden skvělý zákrok ovšem ukázal už ve skupině proti Portugalsku.

Střela Cristiana Ronalda skončila jen na tyči, následná dorážka ale mířila neomylně do branky. Howard se však rychle zvedl a díky výbornému reflexu míč efektivně vyrazil na rohový kop.

VIDEO | Zákrok Tima Howarda proti Portugalsku

Keylor Navas proti Řecku

I kostarický gólman prožil báječný celý turnaj. Jeho zákroky přiváděly k šílenství nejen Řeky, ale také hráče Itálie, Anglie či Nizozemska. Ten vůbec nejlepší zásah ale předvedl při penaltovém rozstřelu v osmifinále proti Řecku.

Hráči Kostariky byli při penaltách neomylní, dlouho tak vypadali i Řekové. Až se pokutového kopu ujal útočník Gekas, kterého brankář Navas dobře zná ze společného působení v Levante. Možná i díky tomu mu jeho pokus famózně lapil a mohl slavit.

VIDEO | Zákrok Keylora Navase proti penaltě Gekase

Iker Casillas proti Nizozemsku

Brankář úřadujících mistrů světa ze Španělska si šampionát v Brazílii jistě za rámeček nedá. Především v prvním zápase proti Nizozemsku vyhořel. Fanoušci si budou dlouho pamatovat především jeho hrubku, kterou nabídl gól Van Persiemu .

I přesto Casillas ukázal něco ze svého nesporného umění, díky kterému byl dlouhá léta považován za jednoho z nejlepších brankářů světa. Nejdříve ho spíše nastřelil útočník Lens, aby pak gólman Španělska předvedl úžasnou robinzonádu proti střele Robbena .

VIDEO | Zákroky Casillase proti „dvojšanci“ Nizozemska

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud