9. července 2014 • 11:27

Debakl jako v roce 1920. Výprask Brazilců 1:7 změnil 13 rekordů

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘEHLED REKORDŮ | Fotbalisté Brazílie se vzpamatovávají z ostudné porážky 1:7 v semifinálovém utkání s Německem. A co hůř – do fotbalové historie se zapsala tučným písmem. Ve včerejším zápase bylo pokořeno nebo vyrovnáno hned několik rekordů jak na brazilské, tak německé straně.



Thomas Müller posílá Němce do vedení
Thomas Müller posílá Němce do vedení

■ Výsledek 7:1 je vůbec největší vítězství v semifinále MS. Předchozím rekordem byl výsledek 6:1 (v roce 1930 Argentina porazila USA a Uruguay vyřídila Jugoslávii, v roce 1954 Západní Německo smetlo Rakousko). Německo je zároveň prvním týmem, který nasázel v semifinále sedm branek.
■ Němci nastříleli v historii světových šampionátů už 223 branek. Už za stavu 5:0 překonali dosud vládnoucí Brazilce (221).
■ Porážka 1:7 je nejtvrdší prohrou Brazilců v jejich historii. Předchozí nejtěžší prohra se datuje od roku 1920, kdy prohráli 0:6 s Uruguayí na Copa América.
■ Výsledek 1:7 je nejhorší porážkou domácího týmu z pořadatelské země.
■ Čtyři německé góly nastřílené za šest minut je nový rekord v semifinálovém utkání mistrovství světa. Další rekord Němci zlomili s pěti góly za 29 minut, na MS zatím žádný tým nebyl rychlejší.
■ Pouze 69 sekund trvalo německému záložníkovi Tonimu Kroosovi, aby vstřelil dvě branky. Dokázal to nejrychleji v historii mistrovství světa.
■ Brazilci inkasovali na letošním turnaji už jedenáct branek, tím vyrovnali počet obdržených gólu z MS 1938.
■ Brazilci utrpěli první domácí porážku v soutěžním zápase od roku 1975, kdy prohráli 1:3 s Peru v semifinále Copa América.
■ Brazilský tým poprvé na mistrovství světa inkasoval v jednom zápase sedm branek. A pouze v jednom případě obdrželi o jeden gól víc. V přátelském utkání s Jugoslávií v roce 1934 prohráli 4:8.
■ Německý útočník Miroslav Klose se stal nejlepším střelcem v historii MS. Na světových šampionátech nastřílel dohromady už 16 branek a překonal legendárního Brazilce Ronalda.
■ Miroslav Klose je zároveň prvním hráčem, který si zahrál čtyři semifinálové duely na mistrovství světa.
■ Miroslav Klose zasáhl do šestnácti vítězných zápasů na MS a vyrovnal rekord bývalého brazilského obránce Cafú.
■ Branka Thomase Müller byla 2000. gólem ve všech zápasech německé reprezentace. Ta měla před včerejškem skóre 1999:1058. Její vůbec první branku dal Fritz Becker 5. dubna 1908 v Basileji domácímu Švýcarsku (3:5). Tisící trefu si připsal Heinz Flohe v roce 1976, kdy vstřelil úvodní gól utkání proti Československu (2:0).

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud