22. června 2008 • 22:25

Hickersberger zvažuje, že skončí

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Kairinenova ruka? Penalta v pořádku. Olomoucký gól nepadl z ofsajdu, říká KR
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Josef Hickersberger neví, zda by měl i nadále pokračovat u rakouské fotbalové reprezentace. Není si jistý, jestli by byl týmu v kvalifikaci o MS stále prospěšný.



Hickersbergerova budoucnost u týmu je nejasná. Sice má kontrakt až do prosince, ale před Eurem se nechal slyšet, že když neuspěje, skončí. Po posledním zápase s Německem se však svého kouče zastala většina hráčů, podle nichž by měl Hickersberger u národní celku zůstat.

Sám trenér dnes vyjádřil o své pozici pochybnosti. "Nevím, zda by bylo správné, kdybych zůstal. Kdyby se stal koučem někdo jiný, byl bych šťastný muž. Cítil bych se uvolněněji, kdyby Rakouský fotbalový svaz řekl, že po mě přebere práci někdo jiný. Odevzdal jsem reprezentaci maximum, ale nestačilo to," prohlásil Hickersberger.

Rakouský tým převzal v roce 2006 a vytvořil s ním nejhorší zápasovou sérii od roku 1945. V 27 zápasech se dočkal pouze pěti výher, z toho jen dvou od ledna 2007. Bilanci Rakušané nevylepšili ani na domácím šampionátu, byť se prezentovali až nečekaně dobrými výkony. Uhráli ale jen jediný bod proti Polsku.

Hickersbergerovu budoucnost může ovlivnit také jeho zdravotní stav a výsledky lékařských testů na vysoký tlak. "Když doktoři řeknou, že je to riziko a že bych to nemusel na lavičce přežít, pak si myslím, že je příliš brzo na to, abych umřel," uvedl šedesátiletý trenér.

Podle prezidenta rakouské fotbalové federace Friedricha Sticklera se rozhodne v nejbližších dnech, protože už na začátku září vstoupí Rakušané utkáním s Francií do světové kvalifikace.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud