Jonáš Bartoš
28. března 2011 • 23:06

VIDEO: Češi bavili diváky. Předveď chobotnicu!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

REPORTÁŽ – Petr Čech pouští balon do sítě, vzápětí záložník Hübschman v jasné šanci pomalu přepálí tribuny. V ochozech to pokaždé zahučí. Pak se na scéně objeví gólman Laštůvka, vytáhne pár neskutečných zákroků. „Ukaž chobotnicu,“ hecuje ho Milan Baroš, který v ten moment krouží kolem branky. Přes dva tisíce diváků na českobudějovickém stadionu sledovalo otevřený trénink národního týmu před utkáním s Lichtenštejnskem. A podle reakcí si to všichni náramně užívali.



Těsně po půl páté celá akce vypukla. Na trávník vbíhají první hráči, vzápětí se objevuje trenér Bílek s asistenty Komňackým a Klusáčkem. Diváci zpozorní, z protější tribuny sledují největší české hvězdy. Je to poprvé, co je na svém stadionu mohou spatřit na vlastní oči.

Více jak hodinový trénink měl rychlý spád, nenacvičovaly se žádné složité kombinace. První velký aplaus přišel v momentě, kdy hráči při rozcvičce kroužili kolem zaplněné tribuny jihočeského stadionu. „Miiiilaaaan Baroš!,“ piští malí diváci, když kolem nich proběhne český útočník.

Diváci si nejvíc vychutnali pasáž, kdy hráči z vápna pálili na české gólmany, případně zakončovali centry ze stran. „OOOuuuuu,“ zahučely tribuny, když Hübschman v jasné šanci vysoko přestřelil. „My chceme Čecha,“ volali diváci posměšně, když opora Chelsea odbyla jeden zákrok a inkasovala lacinou branku.

Hvězdy reprezentace v Budějovicích, to je pro místní velké lákadlo. Milan Baroš, Petr Čech, Tomáš Rosický, u postranní čáry reprezentační manažer Vladimír Šmicer či majitel Dynama Karel Poborský. Takové osobnosti se na jihočeském trávníku sešly úplně poprvé.

Trénink české reprezentace v Českých Budějovicích provázela mnohdy lepší atmosféra, než na první lize
Video se připravuje ...

Trénink sledovalo přes dva tisíce fanoušků, zaplnili takřka celou protější tribunu. Sice nebylo vyprodáno jako na tréninku Španělů v Granadě, ale i tak jde o téměř třetinu celkové kapacity stadionu. Tolik diváků na stadion kolikrát nepřijde ani na první ligu.

Kolik lidí by obyčejný trénink oslovil v Praze? Určitě méně než zástupy nadšených příznivců na jihu Čech. Už jen kvůli tomu je dobře, že reprezentační zápasy se slabšími týmy se hrají v menších městech, kde si mezistátních klání patřičně váží.

„Jsem rád, že hrajeme právě tady. Stadion se hodně změnil, vůbec jsem to tady nepoznal,“ pochválil zrekonstruovaný stánek kapitán Tomáš Rosický, který zde pamatuje zápasy ještě v dresu Sparty.

Pomůže hráčům vydatná podpora naplněného stadionu v úterý proti Lichtenštejnsku?

Pobavený Tomáš Rosický na tréninku před Lichtenštejnskem
Pobavený Tomáš Rosický na tréninku před Lichtenštejnskem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud