12. října 2010 • 22:08

Kadlec se stal nejmladším střelcem historie

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Osmnáctiletý útočník Václav Kadlec se stal nejmladším střelcem v historii české fotbalové reprezentace a také nejmladším hráčem, který se prodral do základní sestavy národního týmu.



Sparťanský talent se trefil v 28. minutě dnešního kvalifikačního utkání v Lichtenštejnsku, kdy zvýšil na 2:0 pro český tým.O Kadlecově startu se trenér Michal Bílek rozhodoval až do dnešního dne, ale nakonec měl šťastnou ruku.

Letenský benjamínek sice není nejmladším hráčem, který od roku 1994 nastoupil za samostatnou českou reprezentaci, ale na rozdíl od rekordmana Jana Poláka se probil hned do základní sestavy. Kadlecovi je dnes 18 let a čtyři měsíce, zatímco Polákovi tehdy bylo o tři měsíce méně.



Nejmladším českým střelcem byl až dosud Tomáš Necid, jenž nastoupil po Kadlecově boku také v dnešním utkání a byl autorem branky, kterou se Češi dostali ve 12. minutě do vedení. Svůj první gól Necid zaznamenal také při reprezentační premiéře - předloni v San Marinu ve věku 19 let a tří měsíců.

Kadlec opět v šanci před brankou Lichtenštejnsů.
Kadlec opět v šanci před brankou Lichtenštejnsů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud