4. března 2016 • 10:30

Z juniorky na EURO. Rashforda možná povolá kouč Anglie

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pohádkový příběh může mít další pokračování. Útočník Marcus Rashford sice odehrál za Manchester United pouhé tři zápasy, udělal v nich však takový dojem, že podle trenéra anglické reprezentace Roye Hodgsona není osmnáctiletý fotbalista bez šance být v nominaci na mistrovství Evropy.



Mladíček Rashford z ničeho nic ohromil fotbalový svět. Ještě před dvěma týdny měl na svém kontě pouze starty za juniorku United a jen málo kdo ho znal. Ale minulý týden při svém debutu v prvním týmu Manchesteru proti Midtjyllandu pomohl dvěma góly k výhře 5:1 a dotáhl "Rudé ďábly" do osmifinále Evropské ligy.

Další dvě branky přidal v sobotu do sítě Petra Čecha a v prvním ligovém startu v Premier League výrazně přispěl k vítězství 3:2 nad konkurenčním Arsenalem. Vydobyl si tak slušnou pozornost.

A teď se o osmnáctiletém útočníkovi dokonce spekuluje v souvisloti s blížícím se mistrovství Evropy, které se koná skoro za tři měsíce. "Neřeknu, jestli na Euro pojede, nebo nepojede. Ale sleduji ho už dva roky, takže o něm vím delší dobu," citovala Hodgsona britská média. "A moc bych si přál, i když vím, že se to nestane, aby mohl růst v klidu. Aby se po dvou gólech nepsalo, že je to nový Cristiano Ronaldo, nebo když mu nevyjdou dva, tři zápasy, tak aby se nepsalo, že rychle zazářil, ale ještě rychleji zhasnul," dodal.

Jisté místo na mistrovství Evropy má na rozdíl od Rashforda jeho klubový spoluhráč Wayne Rooney. "Nejdřív musí vyléčit koleno, to je jasné. A forma je sice nestálá věc, nicméně to se netýká jeho kvality a vůdcovských schopností, které z něj udělaly kapitána. Takže když bude z formy, ale bude hrát a bude zdravý, tak Rooney na Euro pojede," prohlásil Hodgson.

"Wayne moc dobře ví, že jestli chce být v základu, tak musí hrát tak dobře, aby dostal přednost před jinými hráči," uvedl kouč. "Ale jedna věc, o kterou se nemusí bát, je místo v nominaci. To má jisté," dodal.

2612609:gallery:true:true

SPECIÁL EURO 2016: VŠE O MISTROVSTVÍ EVROPY VE FOTBALE

 

STADIONY A MĚSTA PRO EURO 2016

 

HISTORIE ME VE FOTBALE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud