28. února 2016 • 16:55

Dvakrát vyškolil Čecha. "Kluk" z United má víc gólů než Falcao

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když vašemu týmu chybí ofenzivní opory typu Waynea Rooneyho či Anthonyho Martiala, nezbývá vám doufat, že to ostatní spoluhráči nějak zvládnout a ukopou. V případě Manchesteru United zvládli mladíci z klubu mnohem víc. Trenér Louis van Gaal vytáhl z juniorského týmu 18letého Marcuse Rashforda a ten se v kádru United rychle prosazuje. Ve čtvrtek vstřelil při své premiéře za dospělé v Evropské lize dvě branky, další dvě trefy přidal i v prvním ligovém zápase proti Arsenalu (3:2). Petr Čech v hostující brance proti jeho pohotovým pokusům neměl šanci.



Víte, kolik bylo kapitánovi Manchesteru United Wayneu Rooneymu , když vstřelil první ligový gól? Osmnáct let a 120 dní. A tipněte si, jak starý je Marcus Rashford, který v prvním ligovém utkání vstřelil dva góly Arsenalu. Ano, na chlup stejně jako před lety současná ikoná „rudých ďáblů“.

Mladý útočník se v kádru United zjevil jako blesk z čistého nebe. Ve čtvrtek ho nizozemský kouč Louis van Gaal postavil do odvety play off Evropské ligy proti Midtjyllandu (5:2). Vytáhlý klučina vstřelil své první dvě branky v dospělém mužstvu.

V neděli se kvůli početné marodce musel Van Gaal opět spoléhat na mladíky. Na hrotu proti Arsenalu nastoupil znovu Rashford. Mladý talent začal skvěle - první dvě střely na brankáře Petra Čecha a první dva ligové góly!

2612609:gallery:true:true

„Kde na Zemi byl schovaný?“ napsal na Twitter uznávaný anglický expert a bývalý fotbalista Gary Lineker. Bývalý obránce a kapitán United Rio Ferdinand přidal. „Rashford zbavuje Manchester nervů na Old Trafford. Obrovský příběh pro toho kluka.“

Ve druhém poločase přidal nadějný útočník ještě asistenci při gólu Andera Herrery, který zpoza vápna překonal bezmocného Čecha.

Po utkání mu poblahopřál i samotný kapitán Wayne Rooney. „Skvěle kluci, velké vítězství! Gratuluji Marcusovi k dalšímu úžasnému výkonu," napsal na Twitter 30letý útočník, který zápas sledoval pouze z tribuny,

Rashford nebyl jediným mladíkem, kterého Van Gaal poslal na hřiště. Společně s ním kvůli rozsáhle marodce nastoupili záložník Jesse Lingaard (23 let), obránce Guillermo Varela (22 let) a ve druhém poločase také bek Timothy Fosu - Mensah (18 let).

Juan Mata slaví vstřelený gól s autorem Marcusem Rashfordem
Juan Mata slaví vstřelený gól s autorem Marcusem Rashfordem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud