20. června 2016 • 23:04

Slovensko – Anglie 0:0. Anglie postupuje, Slováci musí čekat

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slovenska remizovali na mistrovství Evropy v závěrečném utkání skupiny B s Anglií 0:0 a mají na dosah postup do osmifinále ze třetího místa v tabulce. Jejich soupeři stačil bod k druhému místu a s ním spojené přímé účasti ve vyřazovacích bojích, kam Angličané doprovodili vítěze skupiny Wales.



Anglie v St. Etienne nastoupila s několika změnami v sestavě oproti předchozímu zápasu s Walesem. Jen na lavičce zůstali například kapitán Rooney nebo nejlepší střelec Premier League Kane se Sterlingem. Šanci v základu tak dostal Vardy a byl to právě on, kdo se dostal do první velké šance.

V 17. minutě šel útočník mistrovského Leicesteru sám na Kozáčika, slovenský brankář ho ale vychytal. O chvíli později se plzeňský gólman vyznamenal při Lallanově střele a další tvrdou ránu Hendersona zblokoval obětavě hlavou Ďurica. Naopak na Harta na druhé straně nešla ani jedna střela.

Slovenský obránce Martin Škrtel stíhá anglického střelce Jamieho Vardyho
Slovenský obránce Martin Škrtel stíhá anglického střelce Jamieho Vardyho

Do první šance se Slováci dostali až po přestávce, Mak ale nedorozumění Harta se Smallingem nepotrestal. Vzápětí Kozáčika nebezpečně ohrozil Clyne a ještě blíž měl ke gólu střídající Alli, ale jeho střelu po rohovém kopu zastavil na brankové čáře stoper Škrtel. V závěru už urputně bránící Slováci remízu udrželi.

"Už nám šlo jenom o výsledek, protože tlak soupeře byl obrovský," prohlásil Hamšík. "V jednu chvíli jsme dokonce při ošetřování Róberta Maka bránili v deseti, ale dali jsme do toho srdce, zvládli jsme to a možná jsme získali bod, který bude mít cenu zlata," přidal.

Skupinu vyhrál se ziskem šesti bodů nováček turnaje Wales, Anglie byla o bod zpět druhá. Slováci při první účasti na Euru získali čtyři body a mají velkou šanci projít do osmifinále z tabulky týmů na třetích místech. Poslední čtvrtou příčku obsadilo Rusko, které získalo jediný bod.

"Čas teprve ukáže, ale udělali jsme pro postup maximum. Remizovali jsme s Anglií na mistrovství Evropy, to je prostě úžasné," prohlásil slovenský kouč Ján Kozák.

ME ve fotbale: Skupina B (St. Etienne):

Slovensko - Anglie 0:0

Rozhodčí: Velasco Carballo - Alonso, Yuste - Manzano, Del Cerro (všichni Šp.). ŽK: Pečovský - Bertrand. Diváci: 39.051.

Sestavy:

Slovensko: Kozáčik - Pekarík, Škrtel, Ďurica, Hubočan - Mak, Kucka, Hamšík, Pečovský (67. Gyömbér), Weiss (78. Škriniar) - Duda (57. Švento). Trenér: Kozák.

Anglie: Hart - Clyne, Cahill, Smalling, Bertrand - Henderson, Dier, Wilshere (56. Rooney) - Lallana (60. Alli), Vardy, Sturridge (76. Kane). Trenér: Hodgson.

MATCH OVERVIEW LEGACY
20. 6. • 21:00
Slovensko
Slovensko
0:0
ONLINE
20. června
21:00
Anglie
Anglie
Sestavy

Domácí: Kozáčik – Pekarík, Škrtel, Ďurica, Hubočan – Kucka, Pečovský (67. Gyömbér) – Mak, Hamšík, Weiss (78. Škriniar) – Duda (57. Švento).

Hosté: Hart – Clyne, Cahill, Smalling, Bertrand – Henderson, Dier, Wilshere (56. Rooney) – Lallana (61. Alli), Vardy, Sturridge (76. Kane).

Náhradníci

Domácí: Mucha, Novota, Gyömbér, Saláta, Greguš, Hrošovský, Stoch, Šesták, Škriniar, Švento, Ďuriš, Nemec

Hosté: Forster, Heaton, Rose, Stones, Walker, Alli, Barkley, Milner, Sterling, Kane, Rashford, Rooney

Karty

Domácí: Pečovský

Hosté: Bertrand

Rozhodčí

Velasco – Alonso, Yuste (vš. Španělsko)

Stadion

Stade Geoffroy Guichard, Saint-Etienne

Návštěva

39 051 diváků

Skupina B

Z V R P Skóre B
1. Wales 3 2 0 1 6:3 6
2. Anglie 3 1 2 0 3:2 5
3. Slovensko 3 1 1 1 3:3 4
4. Rusko 3 0 1 2 2:6 1

Vše o EURO 2016 ve Francii najdete ZDE >>>

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud