11. července 2016 • 17:09

Statistiky EURO: Kdo měl nejvíce přihrávek a kdo byl nejrychlejší?

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Portugalský brankář Rui Patrício odehrál na fotbalovém mistrovství Evropy ve Francii nejvíce času. Osmadvacetiletý brankář odchytal za čerstvé šampiony 720 minut a o 14 minut předčil spoluhráče Naniho. Následuje trojice Francouzů Bacary Sagna, Hugo Lloris a Patrice Evra s 660 minutami.



Nejčastěji střílel kapitán portugalských šampionů Cristiano Ronaldo. Trojnásobný držitel Zlatého míče vyslal za sedm utkání 46 pokusů a s velkým náskokem 20 ran předčil nejlepšího střelce turnaje, autora šesti gólů Antoinea Griezmanna z Francie. Ronaldo přitom ve finále kvůli zranění odehrál jen 24 minut.

Portugalský kanonýr měl ale poměrně vychýlenou mušku, protože mezi tyče se trefil jen dvanáctkrát a zaostal o čtyři přesné pokusy za Velšanem Garethem Balem. Ronaldo měl na kontě aspoň nejvíce střel mimo branku. Oba finalisté turnaje, Francouzi a Portugalci, vyslali celkově za ME shodný počet 121 ran, v průměru na jedno utkání pak nejčastěji pálila Anglie.

Nejvíce gólů - třináct - dala Francie, ale k vysněnému titulu jí to nestačilo. Druhý nejvyšší počet branek zaznamenal Wales (10), následují Portugalsko a Belgie s devíti trefami.

Přestože Němci odehráli o zápas méně než Francie s Portugalskem, připsali si nejvíce přihrávek (4020) a také měli nejvyšší procentuální držení míče (63). Z jednotlivců kraloval přihrávkám Němec Toni Kroos s 608 pasy.

Fanoušci vítají mistry Evropy
Fanoušci vítají mistry Evropy

Český celek, který vypadl ve skupině, naopak zaznamenal jen 951 přihrávek, což je druhý nejnižší počet po Severním Irsku. Nejnižší procentuální držení míče měl překvapivý čtvrtfinalista Island (36).

"Zlým mužem" turnaje byl s 15 fauly Portugalec Joao Mário a také trojice Bartosz Kapustka z Polska, N'Golo Kanté z Francie a William Carvalho z Portugalska, kteří si vysloužili tři žluté karty. Rozhodčí vyloučili pouze tři hráče. Nejméně slušným utkáním bylo podle rozhodčích finále, v němž viděli fotbalisté deset žlutých karet.

Nejvyšší rychlost vyvinul Francouz Kingsley Coman, kterému naměřili 32,8 kilometru za hodinu. Belgičan Yannick Carrasco běžel o půl kilometru za hodinu pomaleji. Nejvíce zákroků (27) si připsal islandský brankář Hannes Halldórsson, zato český gólman Petr Čech měl ve třech utkáních v základní skupině jen osm zákroků.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud