1. září 2015 • 04:50

ANKETA: Kým nahradit Rosického? Vrba řeší několik variant

Autor: pj, jam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Desítka. Špílmachr. Ten, který tvoří hru. Důležitý post, který obvykle zastává Tomáš Rosický, zeje prázdnotou. Reprezentační tým postihla vlna zranění a smetla i českého kapitána. V kvalifikačních zápasech nemůže počítat ani s Jaroslavem Plašilem a Lukášem Váchou. Kdo je ve středu zálohy nahradí? Trenérský štáb v čele s Pavlem Vrbou řeší několik variant.



Obsadit pozici podhrotového hráče, to je pro tyto dny nejdůležitější úkol Pavla Vrby . Když Tomáš Rosický absentoval v předchozích měsících, obvykle ho nahradil Daniel Kolář . Jenže plzeňský záložník není stoprocentně fit, navíc ho trápí pokles formy. Reálné varianty jsou momentálně tedy jen dvě: Bořek Dočkal , nebo Vladimír Darida .

Byť v jiném rozestavení, sparťanský záložník začal sezonu právě v tomto prostoru. Až poté, co se letenský kouč Zdeněk Ščasný vrátil k formaci se čtyřmi obránci, Dočkal se přesunul zpět napravo. Nicméně i odtud si často sbíhá do středu, na křídle operuje minimálně.

Rosický je nenahraditelný, tvrdí reprentanti. Zkusí to Dočkal?
Video se připravuje ...

„Nedělá mi problém nastoupit napravo i uprostřed. Už jsem si zvykl na středovou pozici ve Spartě, celkem jsem byl rád, že se to ustálilo a nastupoval jsem tam pravidelně. Vždycky je příjemnější, když je to trochu stabilnější. Ale vybírat si určitě nebudu,“ říká Dočkal.

Proč Darida? V Hertě Berlín, kam přestoupil v létě z Freiburgu, má víc ofenzivních úkolů než defenzivních. Nehraje zataženého středního záložníka, pohybuje se pod útočníkem. Plynule by tak navázal na práci, která je po něm v současnosti vyžadována v klubu.

„Poslední zápas v Dortmundu jsem hrál vyloženě desítku pod hrotem. Trenér po nás nechce, abychom chodili mezi stopery, tím pádem jsem o patnáct, dvacet metrů dál a dostávám se víc do zakončení,“ popisuje Darida s vědomím, že Rosického pozici může v duelech s Kazachstánem a Lotyšskem obsadit on.

Na Kazachy s novou zálohou! Fotbalisty čeká dvojzápas pravdy
Video se připravuje ...

Další informace najdete v úterním Sportu

Titulní strana deníku Sport Titulní strana deníku SportFoto Sport

Zde si vyberte, zda si chcete aktuální či archívní vydáníku Sport přečíst ve vašem počítači, nebo ve smart phonech či tabletech.

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud