17. října 2012 • 07:20

HODNOCENÍ: Český tým táhli stopeři, nedařilo se Pekhartovi s Rezkem

Autor: Sport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté si připsali v kvalifikaci o světový šampionát 2014 druhou remízu. Po dělbě bodů s Dány to však tentokrát byla proti Bulharsku na domácím hřišti jasná ztráta. Jak si vedli jednotliví fotbalisté podle deníku Sport?



PETR ČECH    6
Takhle klidný zápas už dlouho nezažil. „Likvidovat“ musel jen jednu střelu Bulharů, pokus z dálky a po zemi ho ale nemohl vystrašit. Jinak byl bez práce.

THEODOR GEBRE SELASSIE    5
Měl hodně starostí s bráněním, takže mu tolik nezbýval čas pelášit do útoku, jak je zvyklý v jiných zápasech. Směrem dozadu mu ale nebylo co vytknout.

TOMÁŠ SIVOK    7
Podařený výkon. Dirigoval obranu, většina rozehrávek šla přes něj a navíc dobře podporoval ofenzivu. Ve 23. minutě po rohu hlavičkoval nad, to samé zopakoval ještě na začátku druhé půle.

Čeští fotbalisté byli v závěru duelu kvalifikace o postup na MS 2014 aktivnější, ale s Bulharskem uhráli jen remízu 0:0Foto Barbora Reichová (Sport)

MICHAL KADLEC    7
Od Popova schytal hodně ran. Každou chvíli letěl k zemi, ale důležité bylo, že udržel nervy na uzdě. Vyvaroval se chyb, zodpovědně navíc kryl záda Limberskému.

DAVID LIMBERSKÝ    5
Bál se, že ho fanoušci na Letné vypískají, ale nic takového se nestalo. Přesto na něm byla znát nervozita. Byl aktivní směrem dopředu, často ale zapomínal bránit. A to u něj nebývá zvykem.

TOMÁŠ HÜBSCHMAN    5
Dařilo se mu nabourávat bulharskou rozehrávku. Jeho výkon ale srážely nepřesné přihrávky a pasy. Dvacet minut před koncem třeba mohl do jasné gólovky vyslat Vydru, jenže kolmici pokazil.

Vladimír Darida se pustil odvážně do souboje s Bulharem Djakovem. Zápas kvalifikace o postup na MS 2014 skončil nerozhodně 0:0Foto Barbora Reichová (Sport)

JAROSLAV PLAŠIL    4
Kdyby se známkovalo za aktivitu, dostal by desítku. Naběhal spoustu kilometrů, snažil se nabízet, jenže málo platné, herní nadstavbu zase nepřidal. Jako by ani on nevěděl, jakou má na hřišti roli.

FRANTIŠEK RAJTORAL    4
Svoji skvělou formu z ligy tentokrát zapomněl v Plzni. Proti zavřené obraně Bulharů se nemohl dostat ke svým typickým průnikům podél lajny, i proto častěji míč vracel dozadu.

PETR JIRÁČEK    6
Jako první ve 49. minutě trefil branku, jinak ale nebyl příliš vidět. Ve středu pole měl tvořit hru, jenže sám se do ní nedokázal dostat. Výrazně ožil až v závěru zápasu, to už však bylo příliš pozdě.

JAN REZEK    3
Na levém kraji zálohy trpěl kvůli zahuštěné obraně soupeře stejně jako Rajtoral na druhé straně. Nedostal se do zakončení, v pátek proti Maltě předvedl rozhodně víc.

Závar před bulharskou brankou gólem neskončil, Česko se soupeřem remizovalo 0:0Foto Pavel Mazáč (Sport)

TOMÁŠ PEKHART    3
Potřeboval by dostat stejný centr, po kterém vstřelil gól Maltě, jenže ten za celý zápas nepřišel. Jako jediný útočník se znovu trápil, chyběla mu podpora. Když po přestávce střídal, ulevilo se i jemu.

VLADIMÍR DARIDA    6
Naznačil, že by kouč Bílek neprohloupil, pokud by ho postavil do základní sestavy. V 74. minutě byl nejblíž gólu, jeho střelu pod břevno ale gólman s vypětím sil vyrazil na roh.

MATĚJ VYDRA    5
Na hřiště se dostal zkraje druhého poločasu a výrazně oživil hru českého týmu. Chytře nabíhal za obranu, nabízel se a několikrát byl blízko zakončení.

DAVID LAFATA    nehodnocen
neodehrál potřebný počet minut

Michal Bílek během utkání české fotbalové reprezentace s Bulharskem, které skončilo bezbrankovou remízou
Michal Bílek během utkání české fotbalové reprezentace s Bulharskem, které skončilo bezbrankovou remízou


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud