16. října 2012 • 23:24

Bílek nesplnil cíl: Přeji si pěkný fotbal. Ale hrajeme to, na co máme

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

ROZHOVOR | Reprezentační kouč Michal Bílek považuje bezbrankovou remízu s Bulharskem za ztrátu dvou bodů. "Chtěli jsme zvítězit," řekl na pozápasové tiskovce. Ale kritice o nepohledné hře se diví. "Hrajeme to, na co máme."



"Remíza 0:0 je ztráta. Přáli jsme si ze zápasů s Maltou a Bulharskem šest bodů, ale máme jen čtyři. To je málo," vzdychl trenér Michal Bílek. Z podzimních kvalifikačních bojů plánoval celkem sedm bodů, reprezentace získala bodů pět. Ale co předvedená hra?


Může se takový fotbal fanouškovi líbit?
"Já jako fanoušek bych si přál, aby nároďák vyhrával co nejvíc a hrál pěkný fotbal. Bohužel v tuto chvíli hrajeme to, na co máme."

Váš tým má problém také s koncovkou. V posledních šesti zápasech vstřelil jen tři góly – všechny Maltě. Čím si to vysvětlujete?
"Po EURO jsme přišli o ofenzivní hráče. Skončil Baroš, zranění jsou Rosický, Pilař a Kolář. Jejich tvořivost nám chybí."

Na hrotu útoku opět nastoupil Tomáš Pekhart. Ale neprosadil se. Má stále vaší důvěru?
"Ano. Stejně jako jsem důvěřoval Barošovi, tak teď důvěřuji Pekhartovi. Dostal přednost, protože je to hráč do vápna. Jenže centrů jsme poslal před bulharskou branku pramálo. A tak jsme chtěli změnit způsob hry a poslat na hřiště Vydru. Jevil se dobře. Řekl si o víc šancí. Ale tím neříkám, že Pekhart už šanci nedostane. To vůbec ne."

Považujete útok za slabinu vašeho týmu?
"Posledních třicet minut jsme si vytvořili tlak. Byli jsme nebezpeční. Ale chyběl nám poslední krok, kýženou branku jsme nedali. Pokud takhle budeme hrát pořád, tak góly přijdou. Ale souhlasím, že do 60. minuty jsme byli nevýrazní. Chyběl nám pohyb v ofenzivě, neprosazovali jsme se. Prostor před šestnáctkou byl hodně zhuštěný. Naši hráči se málo dostávali do situací jeden na jednoho. Chyběla nám větší odvaha, přenost a pohyb do otevřených prostorů."

Český fotbalista David Limberský odehrává míč ve skluzu před jedním z fotbalistů Bulharska. Zápas kvalifikace o postup na MS 2014 mezi Českem a Bulharskem skončil na Letné 0:0
Český fotbalista David Limberský odehrává míč ve skluzu před jedním z fotbalistů Bulharska. Zápas kvalifikace o postup na MS 2014 mezi Českem a Bulharskem skončil na Letné 0:0

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud