20. května 2016 • 21:45

Pulkrab vystřelil výhru dvacítce, jednadvacítka remizovala s Albánií

Autor: ČTK, ČTK, iSport.cz, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká fotbalová reprezentace do 21 let remizovala v přípravném utkání s Albánií 1:1. V Zell am See dal vedoucí gól v 11. minutě Matějů, ale zanedlouho vyrovnal Uzuni. Svěřenci trenéra Vítězslava Lavičky měli sice převahu, ale Albánci remízu ubránili. O rok mladší reprezentace dokázala porazit Mexiko, vítěznou branku zaznamenal útočník Matěj Pulkrab.



Český tým nastoupil s třemi nováčky v základní sestavě. Na stoperu hrál příbramský Tregler, levého obránce si zahrál Urma ze Sokolova a na kraji zálohy se představil hradecký Vlkanova.

Lépe začali Albánci. Ve třetí minutě zlikvidoval brankář Zima střelu Durmishaj zblízka, krátce nato odvrátil míč na brankové čáře kapitán Lüftner. Avšak první gól dali Češi - v 11. minutě dostal čas ke střele ze sedmnácti metrů Matějů a trefil se přesně k levé tyči.

O pět minut později se po pohledné kombinaci ocitl v šanci Barák, ale vystřelil slabě. Vzápětí mířil Linhart těsně vedle a v 21. minutě Albánci vyrovnali. Uzuni využil mezery ve středu obrany, běžel sám na branku a míč poslal po zemi k tyči.

V druhé půli měli převahu Češi. V 67. minutě střílel z dálky Ševčík, ale Teqja zasáhl. Pak se dostal k zakončení Barák, ale jeho lob byl příliš nízký, Takács z dvaceti metrů pálil těsně nad a Klobása hlavičkoval vedle. V závěru albánský tým trefil tečovanou střelou tyč.

Druhé utkání sehrají oba týmy v pondělí v Mittersilu.

Přípravné utkání fotbalistů do 21 let v Zell am See (Rakousko):

ČR - Albánie 1:1 (1:1)
Branky: 11. Matějů - 21. Uzuni. Rozhodčí: Jäger - Stiegler, Sen (všichni Rak.). ŽK: Vlkanova (ČR). Diváci: 250.

Sestava ČR: Zima - Matějů, Lüftner, Tregler (79. Křapka), Urma - Hubínek, Souček (61. Takács) - Vlkanova (66. Trávník), Barák, Ševčík - Linhart (46. Klobása). Trenér: Lavička .

Dvacítka porazila Mexiko

To fotbalisté české reprezentace do 21 let slavit vítězství mohli. Na přípravném turnaji ve francouzském Toulonu porazili výběr Mexika do 23 let 2:1.

Góly českého výběru si připsali Preisler a Pulkrab, který tak potvrdil výbornou formu ze závěru Synot ligy.

Přípravný turnaj fotbalistů v Toulonu (Francie):

ČR "20" - Mexiko "23" 2:1 (2:0)
Branky: 10. Preisler, 15. Pulkrab - 61. Silva.

Sestava ČR: Vejmola - Byrtus, Hůlka (59. Kaša), Stronati, Chýla (56. Falta) - Preisler (65. Machuča), Kodeš, Granečný, Sýkora - Buchvaldek (77. Tetour), Pulkrab. Trenér: Hoftych.

Liberec - Zlín: Matěj Pulkrab vyrovnává po hezké individuální akci na 1:1 přízemní ranou
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud