12. července 2017 • 20:19

Anglie - Česko 1:0. Devatenáctka padla na EURO gólem v posledních vteřinách

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté do 19 let si na mistrovství Evropy v Gruzii o zlato nezahrají. V dnešním semifinále s Anglií sice byli střelecky aktivnější a sahali po prodloužení, jenže dvě sekundy před koncem tříminutového nastavení rozhodl o výhře favorita 1:0 patičkou střídající Lukas Nmecha.



Góly

Domácí: 90+3. Nmecha

Hosté:

Sestavy

Domácí: Ramsdale – James (83. Buckley-Ricketts), Johnson, Jay Dasilva (C), Suliman – D. Sterling, Edun, Maddox (70. Edwards), Sessegnon – Mount – Brereton (61. Nmecha).

Hosté: Jedlička – Mareček, Král, Chaluš, Holík – Havelka, Tischler (83. Hlavatý) – Lingr (72. Chvěja), O. Šašinka (C), Sadílek – Turyna.

Náhradníci

Domácí: Dasilva, Dozzell, Buckley-Ricketts, Edwards, Nmecha, Trott

Hosté: Čech, Graiciar, Granečný, Hlavatý, Chvěja, Novotný, Plachý

Karty

Hosté: Sadílek

Rozhodčí

Massa (ITA) – Nijssen (BEL), Buzás (HUN)

Stadion

Mikheil Meskhi Stadioni (Tbilisi) [Kapacita: 27 223]

Český výběr tak nenavázal na roky 2001 a 2011, kdy postoupil do finále a vybojoval stříbro. Jelikož se o třetí místo nehraje, zopakovali mladíci zisk bronzu z let 2003, 2006 a 2008. Šampionát v Gruzii opustí s bilancí výher 2:1 nad Švédskem a 2:0 nad Gruzií a proher 1:2 s Portugalskem a dnes.

Anglie prohrála jen tři z předchozích 29 utkání a v základní skupině šampionátu neztratila ani bod, český celek s ní ale sehrál vyrovnanou partii a dokonce byl střelecky aktivnější. V první půli měl největší šanci DaSilva, který v 38. minutě z velkého úhlu z hranice vápna napálil tyč.

Daniel Turyna v souboji s anglickým protihráčem
Daniel Turyna v souboji s anglickým protihráčem

Po přestávce začali výrazně hrozit i Češi. V 53. minutě pálil vedle Turyna o chvíli později pak nezamířil mezi tyče ve velké šanci ani hlavičkující Šašinka.

V 69. minutě Sessegnon dostal míč na brankáře Jedličku, ale gól kvůli ofsajdu neplatil. Přestože Angličané v tu chvíli více drželi balon, český celek byl nebezpečnější. Šašinkovu hlavičku v 71. minutě však skvěle vytáhl nad břevno gólman Ramsdale. Tři minuty před koncem se pak ve dvojité šanci neprosadil Král.

Oba týmy hrály i v závěru velmi útočně, jako by se chtěly vyhnout blížícímu se prodloužení. Střídající Nmecha nejprve v 90. minutě ještě hlavou přestřelil, ale v samém závěru nastavení už byl úspěšnější, když patičkou umístil balon do sítě po Edwardsově průniku. Angličané se tak mohou těšit na finále s Portugalskem, které porazilo Nizozemce rovněž 1:0.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud