12. července 2017 • 21:13

Dojatý Suchopárek o vyřazení českých mladíků: Hráči plakali a já je chápu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozhodčí naposledy zapískal, hráči odevzdaně padli na trávník, někteří i slzeli. Dojatý trenér českého výběru do 19 let Jan Suchopárek je obcházel a děkoval jim. O vyřazení před branami finále EURO rozhodla trefa jen pár vteřin před koncem základní hrací doby. „Nezasloužili jsme si to. Turnaj sice skončil, ale v našich hlavách budeme vzpomínat,“ řekl po prohře s Anglií kouč Čechů.



Dlouho se drželi. Několik šancí sami zahodili, několik jich však také díky nemohoucnosti Angličanů přežili. Čeští reprezentanti do 19 let na EURO v Gruzii bojovali do poslední chvíle o postup do finále. Nakonec však tým zlomil gól ve chvíli, kdy už někteří zřejmě mysleli na prodloužení.

„Já sám jsem tohle zažil na vlastní kůži. Na EURO v Anglii v roce 1996 jsme od Němců dostali v prodloužení gól a byl konec. Někteří hráči plakali a já je chápu,“ chrlil ze sebe Suchopárek dojmy po kruté porážce.

Daniel Turyna v souboji s anglickým protihráčem
Daniel Turyna v souboji s anglickým protihráčem

Češi tak svůj sen o finále do konce nedotáhli, přesto se podle Suchopárka nemají za co stydět. V Gruzii odvedli slušnou práci.

„Musím poděkovat hráčům za předvedený výkon, hráli až za hranicemi našich možností, věděl jsem, že je v nich daleko víc, než předváděli do této doby. Nikdy jsem nepochyboval, že tihle hráči můžou reprezentovat naši zemí na téhle úrovni,“ dodal Suchopárek.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud