Martin Mls
16. listopadu 2021 • 13:20

Teambuilding jednadvacítky po Anglii. Zahodili jsme mobily, říká Sejk

Autor: Martin Mls
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šest zápasů, patnáct bodů. Takový je ideální scénář pro českou jednadvacítku po dnešním pokračování evropské kvalifikace ve Slovinsku. Tým trenéra Jana Suchopárka po šňůře čtyř vítězství selhal ve čtvrtečním šlágru v Anglii (1:3), takže hlavní přikázání pro žhavý večer v Koperu zní: zpátky na vlnu, pánové! Češi hrají o potvrzení prvního místa ve skupině a zvýšení náskoku před konkurenty v čele s Angličany.



Dlouhé dobývání, propocené dresy a ustarané tváře. Copak to vážně skončí 0:0? Neskončilo. V aréně budějovického Dynama běžela už 89. minuta, když dravý stoper Martin Vitík akurátní hlavičkou vystřelil vítězství. Nová jednadvacítka zkraje září v prologu kvalifikace na EURO porazila Slovinsko – a načala tím povedenou sérii čtyř výher ve čtyřech zápasech.

Teď je tu další partie se Slovinskem – a Vitík a spol. budou hrát o vylepšení pocuchaného sebevědomí, jejich spanilou jízdu před pěti dny přibrzdila Anglie. Pokud jste čtvrteční hit neviděli, vězte, že superfavorit skupiny české mládence zničil už v první půlhodině: tři góly a hotovo. Parta kouče Jana Suchopárka zůstává první, ale náskok na Angličany, kteří mají zápas k dobru, se smrskl na dva body.

Tenhle příběh patří minulosti, dnes večer je tu šestý díl kvalifikace v Koperu. Suchopárkovi chlapci se k Jadranu nepřijeli jen ohřát, na útulném stadionku Bonifika se potřebují vykoupit za ztrátu v Burnley. „Je to v našich silách. Chceme vyhrát každé utkání a věřím, že se od toho bude odvíjet i náš výkon,“ pravil Suchopárek.

Se svým týmem má za sebou pestrý víkend, hlavním úkolem bylo zapomenout na krach v Anglii. Třeba prostřednictvím teambuildingu v hotelu, aby hráči přišli na jiné myšlenky. „Zahodili jsme mobily a bavili se normálně mezi sebou, mastili jsme klasické české hry,“ vyprávěl útočník Václav Sejk. „A já nevyhrával,“ usmál se kapitán Filip Kaloč.

S parťáky si začal obnovovat sebedůvěru hned v Anglii, po třiceti minutách hrůzy přišlo zklidnění i gól naděje. „Můžeme pracovat třeba s tím, že v posledních padesáti minutách jsme porazili Anglii 1:0 na jejím hřišti. To není úplně špatné, dá se od toho odpíchnout,“ vykládal kouč Suchopárek.

Vrátí se jeho hoši k poctivé defenzivě? V prvních čtyřech duelech s outsidery Češi ani jednou neinkasovali, zato v Anglii jejich obrana připomínala cedník. „Slovinci umějí hrát jeden na jednoho, jsou rychlí a dokážou využít příležitosti k protiútoku. Nesmíme jim dát prostor a dostat je do šancí po vlastních chybách, což nám v Anglii nevyšlo,“ zdůraznil Suchopárek. Průvan v sestavě nechystá: „Nějaké změny přijdou, ale nebude to nic výrazného. Nikoho neházíme přes palubu.“

Pozor, Slovinsko se po úvodní facce v Budějovicích nadechlo. V říjnu dokázalo uhrát remízu s Anglií, přestože ztrácelo dva góly, a v pátek smetlo Albánii 3:0. Teď jsou na řadě Češi, kteří ve svém posledním letošním zápase budou hrát o co nejkomfortnější pozici před jarním rozuzlením kvalifikace.

„Bylo by fajn, pokud bychom dokázali v červnové odvetě porazit Anglii a šli na EURO z prvního místa. Jsme takhle nastavení,“ prozradil Suchopárek. „Předtím nás ovšem čeká ještě několik zápasů, které musíme zvládnout.“

Včetně zastávky ve Slovinsku.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud