1. června 2010 • 12:04

Kucka pojede na MS, Švento zůstává doma

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do třiadvacetičlenné nominace slovenské fotbalové reprezentace pro mistrovství světa v Jihoafrické republice se vešel i sparťanský záložník Juraj Kucka. Stane se tak jediným hráčem české první ligy na šampionátu. Trenér slovenského národního týmu Vladimír Weiss oznámil složení konečného kádru pro šampionát dnes v Bratislavě.



Kucka byl jediným hráčem z české nejvyšší soutěže, který o slovenskou nominaci dostal šanci bojovat. Byl mezi 29 fotbalisty, jež se zúčastnili přípravného kempu v Rakousku, a Weiss ho během soustředění chválil, dobře se předvedl i v sobotním přípravném duelu proti Kamerunu.

V týmu ale bude více hráčů se zkušenostmi z české ligy. Ve Spartě působili v minulosti například i Radoslav Zabavník, Marek Čech či Martin Petráš, jenž prošel také Jabloncem. Ve Slavii kdysi hrál Ján Kozák, za Liberec střílel góly útočník Filip Hološko.

Nedostalo se naopak na někdejšího slávistu Dušana Šventa, z nominace vypadli také zraněný Miroslav Karhan, brankář Luboš Kamenár či obránci Lubomír Michalík, Tomáš Hubočan a Mário Pečalka.

Dušan Švento se obtáčí kolem obránce a běží směrem k brance.Foto Jaroslav Legner SPORT


"Mé rozhodnutí nebylo lehké. Je podložené výkony v kvalifikaci i posledních dnech přípravy. Jsou tam prakticky jen hráči, kteří vybojovali postup. Z těch, kteří do kvalifikace nezasáhli, se do nominace dostal jen Kucka. Ten svým odhodláním a výkonem jako by nejvíc říkal: 'Jsem tu a chci se dostat do kádru'," doplnil Weiss.

Slovenský kouč nyní bude přemýšlet o složení základní sestavy pro samotné zápasy MS. "Stále existují nějaké otazníky. Stoprocentně nejsou ještě připraveni Filip Hološko ani Róbert Vittek. Hráči mají ještě dva týdny na to, aby mi ukázali, co v nich je," nabádal Weiss reprezentanty k další práci.

Slováci se utkají v základní skupině F nejdříve 15. června s Novým Zélandem, následovat budou utkání s Paraguayí (20. června) a Itálií (24. června).

Nominace Slovenska na mistrovství světa v Jižní Africe:
Brankáři: Ján Mucha (Legia Varšava/Pol.), Dušan Kuciak (FC Vaslui/Rum.), Dušan Perniš (Dundee United/Skot.).
Obránci: Peter Pekarík (VfL Wolfsburg/Něm.), Martin Škrtel (FC Liverpool/Angl.), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva/Rus.), Radoslav Zabavník (1. FSV Mohuč/Něm.), Marek Čech (West Bromwich Albion/Angl.), Martin Petráš (AC Cesena/It.), Kornel Saláta (Slovan Bratislava).
Záložníci: Kamil Kopúnek (Spartak Trnava), Ján Kozák (FC Temešvár/Maď.), Juraj Kucka (Sparta Praha/ČR), Marek Sapara (MKE Ankaragücü/Tur.), Marek Hamšík (SSC Neapol/It.), Vladimír Weiss ml. (Manchester City/Angl.), Miroslav Stoch (FC Chelsea/Angl.), Zdeno Štrba (Škoda Xanthi/Řec.).
Útočníci: Stanislav Šesták (VfL Bochum/Něm.), Erik Jendrišek (Schalke 04/Něm.), Róbert Vittek (OSC Lille/Fr.), Filip Hološko (Besiktas Istanbul/Tur.), Martin Jakubko (Saturn Moskevská oblast/Rus.).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud