12. října 2008 • 16:59

Středu musíme zvládnout, říkají fotbalisté

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hluboké zklamání zavládlo v českém fotbalovém týmu po sobotní kvalifikační prohře v Polsku. Přesto se celý tým podle záložníků Šírla a Plašila soustředí na středeční zápas.



Hráči si však podle záložníků Radka Šírla a Jaroslava Plašila uvědomují, že teď už se zase musejí plně soustředit na středeční kvalifikaci se Slovinskem.

Další zaváhání, navíc v domácím prostředí, už by znamenalo kritickou situaci.
"Věděli jsme, že to bude těžký zápas. Jeli jsme tam s tím, že chceme uspět, a je škoda, že jsme to nezvládli," litoval sedmadvacetiletý Šírl.

"Ale myslím si, že je lepší na to co nejdřív zapomenout a připravit se na středu, kterou musíme zvládnout," dodal.

Český výběr byl před zápasem označován za favorita, ale polští fotbalisté mu udělili lekci v aktivitě a odhodlání. Hráč petrohradského Zenitu vyzdvihl především velké nasazení a agilitu soupeře. "Oni hráli hodně agresivně. Byli dobří v soubojích i fyzicky připravení, běhali a my jsme, bohužel, lehce ztráceli balony," vypočítal Šírl.

Český tým měl dobrý nástup do utkání, v úvodních dvaceti minutách byl aktivní a měl dvě dobré brankové příležitosti, což se ale po inkasované brance změnilo.

"Ten gól nás trošku zmrazil a přestali jsme hrát víc odvážně dopředu. Zatáhli jsme se na naší polovinu, nechali je rozehrávat. Tím nás začali přehrávat", popsal příčiny neúspěchu Šírl, který věří, že tým před důležitým duelem se Slovinskem zabere.

"V tomhle manšaftu síla je. Víme, že budeme pod tlakem, takže nám nic jiného nezbývá než ten zápas zvládnout a vyhrát, prostě jakkoliv. Když to nepůjde fotbalově, tak to tam prostě nějak dokopat," uzavřel odhodlaně Šírl.

V podobném duchu mluvil i Plašil. "Každá porážka bolí, ale máme před sebou středeční zápas, který bude hrozně moc důležitý, a my se na to musíme připravit a dát do toho všechno," uvedl záložník španělské Pamplony.

Plašil souhlasil s tím, že velkou slabinou Čechů byla středová řada, kde mělo Polsko jasně navrch. "Asi největší rozdíl byl v tom, že Poláci udrželi víc balon než my. A je pravda, že v ofenzivě od nás záložníků moc míčů pro útočníky nebylo," řekl sebekriticky.

Středopolař, který měl být ve čtyřčlenné řadě tvůrcem hry, svůj úkol nezvládl, ale nemyslí si, že za slabý výkon zálohy mohl jenom on. "Tak nás tam je více a já to nebudu brát jen na sebe, protože fotbal je kolektivní hra a jeden hráč nic neznamená. Já se snažím odehrát každý zápas co nejlépe, ale jsou zápasy, kdy to prostě nevyjde, a člověk se s tím musí poprat," dodal.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud