16. října 2008 • 17:28

Lewandowski: Fotbal jen 80 minut!

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední desetiminutovka fotbalových zápasů se stává pro polského defenzivního záložníka Mariusze Lewandowského černou můrou.



Před čtrnácti dny byl u toho, když jeho klub Šachtar Doněck přišel v závěru v Lize mistrů o vedení 1:0 nad Barcelonou, a stejně chmurné pocity prožíval i po středeční kvalifikační porážce Poláků na Slovensku. Obě utkání skončila prohrou Lewandowského týmu 1:2.

"Pro mě by bylo lepší, aby se snad fotbal hrál jen 80 minut," řekl polským novinářům po středečním zápase Lewandowski. Ještě v 84. minutě mířil jeho tým za důležitými třemi body, ale pak předvedl fatální hrubku brankář Artur Boruc a za další minutu domácí hráči skóre otočili.

Slovensko otočilo zápas s Polskem >>>

Podobně se devětadvacetiletý defenzivní univerzál cítil před dvěma týdny. Také tehdy pomohla soupeři k vyrovnání gólmanova chyba, domácí Andrij Pjatov neudržel lehký centr a pro Lionela Messiho nebylo těžké vyrovnat.

"Šachtar vedl 1:0 a do konce zbývaly jen tři minuty. Po hrubce brankáře jsme inkasovali jeden gól a pak ještě druhý. Brankář prohrál vyhraný zápas, a tak vím, jak se teď Boruc asi cítí," uvedl Lewandowski.

Poláci si ve středu připsali první porážku v kvalifikaci a klesli v tabulce za vedoucí Slováky na druhé místo.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud