17. června 2010 • 19:03

Řeckou komedii rozhodli dřevák i simulant

Autor: luk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Asi byste neřekli, jak zábavný může být zápas mezi Řeckem a Nigérií. Ne snad kvůli hře samotné, ani kvůli překrásným gólům. Duel mistrovství světa, jenž skončil 2:1 pro Řecko, ale nakonec přinesl hned pět momentů, u kterých jste se mohli potrhat smíchy. Příběh poušťáka, simulanta, klikaře, dřeváka a hloupého gólu.



Poušťák
Zákrok řeckého brankáře Tzorvase je nejvtipnější robinzonádou šampionátu. Jasně - minely Angličana Greena nebo Alžířana Chaouchiho jsou daleko diskutovanější, ale jen si na videu pomalu rozfázujte Tzorvasovu snahu. Musíte se smát. Kalu Uche v 16. minutě z přímáku zdálky lehce poslal míč na řeckou branku, před Tzorvasem se hned několik Nigerijců pokusilo balon tečovat. Ačkoliv to všichni měli k míči daleko, Tzorvas v prašpatné předtuše skočil k tyči, zatímco se balon snesl přesně do míst, kde před chvílí stál. Hodně zbytečný gól.

VIDEO: Pět směšných momentů zápasu Řecko - Nigérie:

Duel Řecka s Nigérií přinesl hned pět momentů, u kterých jste se mohli potrhat smíchy
Video se připravuje ...

Simulant
Nigerijec Kaita předvedl nesmírnou hloupost. Ve 33. minutě naznačil po hádce s Řekem Torosidisem kung-fu kop směrem k soupeřově stehnu. Možná se při tomhle šlapáku dokonce Torosidise zlehka dotknul, rozhodně ale nešlo o žádný brutální zásah. Přestože byla červená karta na místě, výsledný dojem z Afričanova zkratu úplně přebilo Torosidisovo simulování. Podívejte se pozorně na záznam zmíněné chvilky – Řek se s výkřikem postřeleného rudoarmějce skácí k zemi asi vteřinu poté, co se ho Kaita dotkne. Jako komické číslo to bylo docela dobré, jen škoda, že ho rozhodčí Ruiz nepotrestal společně s Kaitovou klukovinou.

Nigerijec Sani Kaita vyfasoval od kolumbijského rozhodčího Oscara Ruize červenou kartuFoto ČTK/AP

Klikař
Při řeckém gólu na 1:1 jste si prostě museli vzpomneout na EURO 2004. Bůh prostě musí být Řek, jinak není možné, kolik má tenhle národ při fotbale štěstí. Obtloustlý Salpingidis se z dálky opřel do míče, jeho ránu ale nešťastně tečoval Taiwo. Zatímco původní pokus by africký brankář Enyeama zřejmě měl, takhle střela zamířila do gólmanova protipohybu. Od přestávky v tu chvíli dělila oslabené Nigerijce pouhá minuta. Stačí to k tomu, abyste se nad řeckou klikou hořce pousmáli?

Zklamaný gólman Nigérie Enyema.Foto ČTK

Dřevák
Tohle se občas stane v 1. A třídě, i tam si ale nešťastník od kibiců u klandru vyslechne svoje. Natožpak na světovém šampionátu, kde se hraje o slávu a miliony. Nigerijec Obasi se v 59. minutě po vyražené střele ocitnul sám před prázdnou bránou. Pravda, trochu v úhlu, ale přesto v pozici, která byla mimořádné výhodná. Jenže Obasimu míč skočil a nešťastník v zeleném dresu ho tak poslal úplně vedle.

Rozhodující branka padla po chybě gólmana Nigérie.Foto ČTK

Hloupý gól
Nigerijský brankář Enyeama byl stejně jako v předchozím duelu svého týmu proti Argentině prostě úžasný. Po míčích skákal jak šelma, oplýval jistotou. Ještě v 69. minutě vyrazil hlavičku Samarase způsobem, za který by se nemusel stydět ani artista z Cirkusu Humberto. Ale už za pouhé dvě minuty mu bylo stydno. I on se připojil k dlouhé řadě brankářů, kteří se na letošním mistrovství ztrapnili. V 71. minutě neudržel Tziolisovu ránu z dálky a Torosidis pohodlně dorazil. Ano, právě ten Torosidis, který před tím tak nesportovně simuloval při Kaitově vyloučení. Kde je spravedlnost? Cha, tomu se můžete jen smát. Pokud jste se tedy nenarodili v Nigérii.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud