20. června 2010 • 17:55

Zélandská senzace: Italy spasila divná penalta

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Fotbalisté Itálie si i napodruhé na mistrovství světa uřízli pořádnou ostudu. S Novým Zélandem jen remizovali 1:1, a to jen díky hodně sporné penaltě.



Nový Zéland, který v prvním zápase v posledních vteřinách vydoloval remízu 1:1 se Slovenskem, vedl už od sedmé minuty díky gólu Shanea Smeltze 1:0.


Italové pak sice tlačili, ale proti soustředěné obraně se nemohli dlouho prosadit. Ve 28. minutě ale upadl ve vápně de Rossi a Iaquinta z penalty srovnal na 1:1.

Podívejte se na penaltový zákrok:

Penaltový zákrok Smithe na de Rossiho
Video se připravuje ...

Opakované záběry ukázaly, že Smith sice Itala zpočátku lehce přidržel, ten se ale více než ochotně zřítil k zemi.

Obhájci titulu mistrů světa si do konce zápasu vypracovali ještě několik pěkných příležitostí, ale ty zlikvidoval fantasticky chytající brankář Paston a další obrovská senzace šampionátu byla na světě.

Situace ve skupině F je tak před posledními zápasy hodně zamotaná, ve hře o postup zůstávají všechny čtyři týmy. Nejblíže do osmifinále má Paraguay, která je v čele se čtyřmi body, Slováci jsou s jedním bodem poslední.

Itálie - Nový Zéland 1:1 (1:1)
Branky: 29. Iaquinta z pen. - 7. Smeltz. Rozhodčí: Batres (Guat.) - Leal (Kost.), Pastrana (Hond.). ŽK: Fallon, Smith, Nelsen (všichni N. Zéland). Diváci: 38.229.
Itálie: Marchetti - Zambrotta, Cannavaro, Chiellini, Criscito - Pepe (46. Camoranesi), Montolivo, De Rossi, Marchisio (61. Pazzini) - Iaquinta, Gilardino (46. Di Natale). Trenér: Lippi.
Nový Zéland: Paston - Reid, Nelsen, Lochhead, Smith - Bertos, Vicelich (81. Christie), Elliott - Killen (90. Barron), Fallon (63. Wood), Smeltz. Trenér: Herbert.

Novozélanďan Shane Smeltz se raduje z gólu do sítě Italů
Novozélanďan Shane Smeltz se raduje z gólu do sítě Italů

Vstoupit do diskuse
7

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud