17. června 2018 • 15:55

Kostarika - Srbsko 0:1. Výhru zařídil krásný přímák Kolarova

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Srbska vstoupili do mistrovství světa vítězstvím 1:0 nad Kostarikou. Úvodní duel skupiny E v Samaře rozhodl v 56. minutě kapitán Aleksandar Kolarov krásným gólem z přímého kopu.



Středoamerický čtvrtfinalista z minulého šampionátu na MS prohrál poprvé po pěti utkáních. V dalších zápasech Kostaričané budou hrát s Brazílií a Srbové rovněž v pátek se Švýcarskem.

Do první větší šance se dostala už ve druhé minutě Kostarika. Ureňa dostal přesný pas do šestnáctky, jenže zaváhal při zpracování a z velkého úhlu gólmana Stojkoviče nepřekonal. Později volný González po rohu hlavičkoval nad branku.

Ve 29. minutě zahrozili i Srbové. Milinkovič-Savič si naběhl za obranu, ale slabou střelou Navase nezaskočil. Brankář Realu Madrid předtím zneškodnil i nebezpečný centr Ivanoviče, který se stal novým srbským rekordmanem se 104 reprezentačními starty. Krátce před pauzou ještě mířil vedle Kostaričan Calvo.

V úvodu druhého poločasu zahodil velkou šanci Mitrovič, kterého tváří v tváří vychytal vyběhnutý Navas. Balkánské mužstvo získalo velkou převahu a v 56. minutě otevřelo skóre. K přímému kopu ze zhruba 25 metrů se postavil bek Kolarov a levačkou perfektně zatočil míč přes zeď k tyči.

Středoameričané, kteří mají nejstarší tým na ruském šampionátu, si z následného tlaku žádnou gólovou příležitost nevypracovali. Čtvrt hodiny před koncem mohl pojistit vedení střídající Kostič, ale i kvůli teči Navase netrefil míč před odkrytou brankou. Kostič pak ve slibné pozici vypálil nad břevno.

Srbové si i v hektickém závěru, kdy senegalský rozhodčí Diedhiou zkoumal na videu faul náhradníka Prijoviče a nastavil osm minut, těsný náskok pohlídali.

Góly

Domácí:

Hosté: 56. Kolarov

Sestavy

Domácí: Navas – J. Acosta, G. González, Ó. Duarte – Gamboa, C. Borges, Guzmán (73. Colindres), F. Calvo – B. Ruiz (C), Venegas (60. Ch. Bolaños) – Ureña (66. J. Campbell).

Hosté: Stojković – Ivanović, Milenković, D. Tošić, Kolarov (C) – Milivojević, N. Matić, S. Milinković-Savić – Tadić (83. Antonio Rukavina), A. Mitrović (90. Prijović), Ljajić (70. Kostić).

Náhradníci

Domácí: Pemberton, Moreira, Smith, Oviedo, Gutiérrez, Waston, Bolaños, Colindres, Wallace, Azofeifa, Tejeda, Campbell

Hosté: Rajković, Dmitrović, Rukavina, Spajić, Veljković, Rodić, Živković, Grujić, Kostić, Prijović, Radonjić, Jović

Karty

Domácí: F. Calvo, Guzmán

Hosté: Ivanović, Prijović

Rozhodčí

M. Diedhiou – D. Camara, H. El Samba

Stadion

Samara Arena (Samara)

Návštěva

41432 diváků

Skupina E

Z V R P Skóre B
1. Brazílie 3 2 1 0 5:1 7
2. Švýcarsko 3 1 2 0 5:4 5
3. Srbsko 3 1 0 2 2:4 3
4. Kostarika 3 0 1 2 2:5 1

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud